cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

Una «casa en obres» a «doble espai» passejarà les Balears pel Projecte Alcover

Teatre de Ciutat i Gom Teatre com a reserva, seleccionades per prendre part del circuit teatral

Una «casa en obres» serà situada en un «doble espai» per tal de passejar el nom de les Balears per al Projecte Alcover que enguany arribarà a la IV edició. L'elecció de les companyies en el cas de les Balears enguany ha tingut una particularitat: seran dues companyies que compartiran protagonisme. Si bé Teatre de Ciutat amb La casa en obres de Pep Tosar, serà la que més representacions durà a terme, el grup manacorí Gom Teatre amb A doble espai serà la reserva però una reserva molt especial perquè es té previst que faci bastants d'actuacions. El Projecte Alcover, que segueix una línia de continuïtat des del seu naixement, té l'objectiu de potenciar l'intercanvi cultural i del qual prenen part el Principat, el País Valencià i les Balears. S'elegeix una companyia de cada un dels tres lloc i durant quatre mesos representa l'obra seleccionada a cada una de les ciutats adscrites al circuit teatral.

L'altre, de Moma Teatre representant del País Valencià i com a reserva Occit de la companyia Malpaso, Estrips d'A Santa Companya de Barcelona són les altres companyies seleccionades dins el Projecte Alcover que es du a terme des del mes de gener fins el mes d'abril de 1999. Les companyies passejaran per les 19 ciutats adscrites al Projecte. Aquesta és una bona oportunitat per donar a conèixer el teatre de les Illes fora de les Illes.

El coordinador del Projecte Alcover, Toni Pastor, va explicar que «enguany hi ha hagut quatre noves incorporacions: Andorra, Balaguer, Alboraia i la Universitat de València i es fan negociacions perquè en prenguin part Maó, Ciutadella i Alcúdia. Ara són 19 ciutats les que hi participen i pel que fa a les Balears són: Palma, Manacor i Inca. Els grups seleccionats sempre surten de la Fira de Teatre de Manacor.

Els criteris que se segueixen a l'hora de l'elecció són, bàsicament segons Pastor, «que sigui un teatre de text i d'autors vius i joves».
La Casa en obres és un recorregut per la vida i obra de l'escriptor mallorquí Blai Bonet. Un espectacle que va ser encarregat pels organitzadors del festival d'estiu Grec 98 a l'actor mallorquí Pep Tosar el mes de setembre de 1997, abans de la mort de l'escriptor. Es representen trossos de les obres de Blai Bonet que segueien una línia autobiogràfica. Un intent que la gent coneixi l'obra de Bonet. Teatre de Ciutat serà l'encarregada de representar l'obra. A doble espai és una obra de Miquel Àngel Riera i Damià Huguet a càrrec de Gom Teatre, companyia formada per Joan i Jaume Gomila. És un espectacle escènic amb música en directe.

Pel que fa a les altres obres seleccionades: Estrips es tracta d'una obra en la qual prenen part Neus Quimasó i Txe Arànega. L'argument tracta d'una escriptora i una mestressa de casa. L'escriptora vol escriure un llibre sobre les dones i passa el temps a casa de la veïna per viure experiències. En el cas del País Valencià, l'obra L'altre de Moma Teatre és una «poliedrocomèdia» en què es tracta el conflicte amorós des de cinc punts de vista diferents. En cinc peces, tres monòlegs i dos diàlegs amb un únic conflicte. Tots aquests personatges afectats per l'amor inventen la persona estimada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris