algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Breus

? Reconeixement

Josep Melià L'escriptor, advocat, periodista, polític i membre del consell de redacció del Diari de Balears, Josep Melià, serà investit avui doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears. L'acte acadèmic es dividirà en dues parts. Al matí hi haurà la tradicional sembrada d'arbre als jardins de Son Lledó i l'horabaixa, a les set i a l'església parroquial d'Artà, el solemne acte d'investidura. DdB.

? Ensenyament

Universitat de Bolonya La universitat de Bolonya inaugurarà, dia 29 d'octubre, un centre acadèmic a Buenos Aires (Argentina) en el qual es cursaran màsters per a postgraduats de dos anys de durada, anuncià ahir el rector de la Universitat, Fabio Roversi Mónaco. DdB.

? Història

Felip II El president del Govern espanyol, José María Aznar, inaugurà ahir a Valladolid l'exposició Las Tierras y los Hombres del Rey, una de les tres mostres organitzades per la Societat Estatal per a la Commemoració dels centenaris de Felip II i Carles V, de la qual destacà «la seva importància cultural i històrica sobre la figura d'un gran rei com va ser Felip II». EPR.

? Art

Vela Zanetti El muralista lleonès Enrique Linaza ha estat designat per José Vela Zanetti responsable de la restauració del seu Mural dels Drets Humans, ubicat a la seu de l'ONU a Nova York, segons anuncià a Lleó al secretari de la Fundació Vela Zanetti, Eduardo Aguirre. DdB.

? Política

Inversió privada El Grup Socialista al Senat instarà el Govern central que proposi les mesures oportunes i reformes legislatives necessàries per impulsar el mecenatge i la participació de la iniciativa privada a la financiació d'actuacions per a la conservació dels béns d'interès cultural que es troben en risc imminent de deteriorament i destrucció, o que, per altres motius, siguin mereixedors d'una consideració prioritària. EPR.

? Publicacions

«La Modificación» Una nova revista de cultura, La modificación, dirigida per l'escriptor Alejandro Gándara i de periodicitat mensual, es publicarà per primera vegada avui amb una tirada de 40.000 exemplars i amb l'objecte de debatre sobre tots els aspectes que afecten la civilització. EFE.

? Reconeixements

Mohn L'empresari alemany Reinhard Mohn, que avui rebrà el premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats 1998, es mostrà ahir a Oviedo partidari d'introduir canvis en el funcionament dels estats per aconseguir una major eficiència i eficàcia de l'administració pública. Per això, Mohn, dedicat al món editorial i de la comunicació, posà com exemple les seves empreses, en les quals assegurà ser fonamental la descentralització de competències, la capacitat d'assumir responsabilitats i de contribuir a la gestió empresarial. DdB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris