cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

Els enemics del sexe

Les presses, la falta de comunicació i l'estrès laboral són algunes de les causes de les patologies sexuals

Les presses, l'ansietat, l'estrès, les ganes d'ascendir i la lluita per fer-se un bon lloc en el mercat laboral "tan propis de la societat moderna", són, sens dubte, els principals enemics de les relacions sexuals. S'han oblidat les sensacions, la complicitat de les mirades, aquells sopars romàntics a la llum de dues espelmes i ara es té tendència a compartir coixí amb les preocupacions. S'han de recuperar tots els valors perduts i intentar arribar a un bon enteniment amb la parella, cuidar-la, aviciar-la perquè el bon funcionament a les relacions sexuals aporta un acostament a la parella i una millora de l'estabilitat personal.

«S'ha de potenciar la comunicació amb la parella, adonar-nos que no som unes màquines que amb un botó s'engeguen. Hi ha uns sentiments, uns impulsos, unes sensacions i unes energies dins la relació sexual. Hem de conèixer el nostre cos i dedicar-nos temps a nosaltres mateixos». Així parlava la sexòloga Magdalena Verd.

Les causes principals de les inexistents o males relacions sexuals són motivades per una falta de comunicació amb la parella, per l'ansietat, per la rutina, l'estrès laboral. En paraules de Magdalena Verd: «a causa del ritme de vida, la gent dedica molt poc temps a la vida en parella i sorgeix la genitalitat, es deixa de banda la sensualitat i es va directament a la penetració, oblidant tota l'eròtica». Amb una bona teràpia, informació, i educació des de petits es poden eliminar totes les patologies sexuals.

Apatia o manca de ganes de matenir relacions ni cap contacte sexual. Fa una sèrie d'anys que aquesta era la típica malaltia que patien les dones. «No, avui no, tenc mal de cap». Però avui en dia a causa dels canvis, al lloc que ocupa la dona en el món laboral i la poca informació s'ha anant decantant cap als homes. Segons la sexòloga, les principals causes són la confusió dels homes, que no saben el seu paper exacte dins la relació o una falta de comunica- ció amb la parella, absència de jocs preliminars... La teràpia que se segueix és donar una bona informació al pacient i a partir d'aquí s'entra dins els exercicis de focalització sensorial per tornar a introduir la sexualitat en la parella. Per fer front a l'apatia, Verd va recomanar preparació i també variació.

«S'ha de veure la sexualitat des d'una altra perspectiva. No només és l'alleujament d'energia sinó que també hi ha altres elements com viure les sensacions. Ensenyam a la persona inapetent a reconèixer les seves pròpies sensacions», diu Verd.

Ejaculació precoç o manca de control ejaculatori. Aquesta és una de les patologies més comunes i que és desencadenada per una falta d'informació de com funciona la sexualitat a la dona. «Hi havia la tendència a creure que els homes com més sexe practicaven més homes eren, mentre que a la dona se la privava del plaer. Les causes són falta de temps, ansietat i una mala relació dins la parella. Per solucionar-ho es tracta de conscienciar l'home de la seva resposta sexual i fer-li entendre que es pot controlar.

Anorgàsmia o falta d'orgasme. Aquesta patologia apareix més en les dones que en els homes. S'ha de diferenciar entre l'anorgàsmia primària, quan mai no s'ha tingut un orgasme, o la secundària, quan es pateix en determinats moments o situacions. Segons la sexòloga, aquesta patologia és conseqüència de l'educocastració que s'ha duit a terme a través dels anys, frustració o culpabilitat. I es tracta de potenciar la sensibilitat i el coneixement de la resposta corporal.

Impotència. S'ha de separar l'orgànica, que en aquest cas és l'andròleg qui hi pot fer més, i la psicològica produïda, entre d'altres coses, per estrès o consum de farmacologia. «L'home ho passa malament. La patologia fa que la relació de la parella s'espatlli i hi hagi un distanciament i falta de confiança». Cuidau el cos perquè a partir d'ara el plaer és vostre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris