cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

L'OCU denuncia «males pràctiques» de notaris i registradors

L'associació de consumidors detecta entre les minutes estudiades que s'ha pagat més del doble del que tocava

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denuncià ahir l'existència de «males pràctiques» entre alguns notaris i registradors espanyols, i considerà «urgent» una reforma del sistema notarial i registral que simplifiqui els aranzels.

Un estudi de l'OCU presentat ahir, assenyala que més del 50 per cent de 1.500 minutes de notaris i registradors estudiats per aquesta organització són incorrectes o tenen defectes formals i, en alguns casos, el consumidor ha arribat a pagar més del doble del que pertocava.

El portaveu de l'OCU, Angel Alabau, digué que l'associació ha enviat l'estudi al Ministeri de Justícia, al fiscal general de l'Estat i a la Direcció General dels Registres i del Notariat, i n'ha informat els grups parlamentaris perquè controlin i inspeccionin aquestes qüestions. A l'estudi, centrat en les minutes de 1.500 escriptures relacionades amb l'habitatge (compra-venda, hipoteca o subrogació de préstecs) s'han detectat almenys cinc «males pràctiques», digué Alabau, i afegí que els notaris són «més receptius» que els registradors quan «s'equivoquen». Entre les «males pràctiques» detectades a l'informe, Alabau assenyalà el cobrament de 3.000 pessetes per la tramesa d'un fax, cobrar més del compte en els habitatges de protecció oficial, cobrar l'IVA en operacions que en són exemptes, aplicar l'escala de l'aranzel per separat i no aplicar les reduccions en operacions de préstec. L'estudi indica també que el sistema d'aranzels pel qual es regeixen les minutes de notaris i registradors de la propietat és «massa complex» i dóna peu a interpretacions més o menys interessades, digué Alabau.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris