nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

«El camí vell de Lluc», la història d'un dels llocs més emblemàtics de Mallorca

104952

Basament de la Creu Nova.

27-12-2016

El camí vell de Lluc, un dels més emblemàtics de tot Mallorca, ha estat objecte d'un estudi exhaustiu que s'ha reflectit en el llibre que porta el seu nom com a títol.

Antoni Ordinas, Gabriel Ordinas i Antoni Reynés són els tres autors que han col·laborat per fer possible aquesta publicació, en la qual han participat el Consell Insular de Mallorca (CIM), a través de Fodesma, i Sa Nostra.

Pere Sampol, vicepresident del CIM, va afirmar ahir a la presentació d'El camí vell de Lluc que aquest «ha estat tot un símbol de mallorquinitat al llarg dels anys i ho continua sent ara, i aquesta obra permetrà a tothom acostar-se amb més coneixement a una de les rutes més lligades al nostre poble».

El cap de Gestió Social i Cultural de Sa Nostra el va qualificar d'«aportació crucial sobre un dels indrets més destacats de Mallorca».
El camí vell de Lluc és una feina de recerca i de documentació al voltant de la història i el traçat de la via que porta a un dels llocs de peregrinació més coneguts de l'illa de Mallorca. Recull nombrosos mites i llegendes, com ara el del Salt de la Bella Dona que tan famós s'ha fet i que la tradició ens ha fet arribar des de l'època dels gots, a més a més de la construcció i les diferents modificacions que ha patit el camí des del segle XIII fins als nostres dies.

El llibre en descriu l'itinerari i aporta informació de cada un dels indrets que travessa, com Caimari, la Comuna d'aquesta vila, les possessions de Son Canta, es Barracar, es Guix i el santuari de Lluc.

Els autors del llibre varen voler remarcar que l'obra és «una mena de continuació de la feina de rehabilitació d'aquest camí que ha portat a terme el CIM», alhora que afegiren que són vuit els segles que s'han abastat en aquesta reconstrucció exhaustiva del desenvolupament del camí.

El camí vell de Lluc és una publicació en la qual s'han invertit gairebé tres milions de pessetes, pagats a parts iguals entre el CIM i Sa Nostra.

Pere Sampol va voler destacar la col·laboració en el projecte del pare prior de Lluc, Gaspar Alemany, que ha elaborat el pròleg i que presentarà el llibre al públic avui a les vuit del vespre en el Centre Cultural Sa Nostra.

A El camí vell de Lluc imatge, text i tradició es donen la mà per donar la informació més completa sobre aquest indret. Segons va afirmar ahir Sampol, «descobreix aspectes que molts de nosaltres desconeixem, a la vegada que suposa la recuperació d'una part del nostre patrimoni que tots els mallorquins acolliran amb amor, interès i nostàlgia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris