cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Els transgènics, punt de discòrdia

Mentre Greenpeace envesteix contra els aliments manipulats, Andreu Palou analitza per a Europa si són nocius

Blat de les Índies transgènic sí, blat de les Índies transgènic no. Greenpeace i l'Associació d'Amics de la Terra denuncia que a les Balears està permesa la venda i el consum d'aquests i altres productes manipulats genèticament «sense que ni tan sols s'informi el consumidor que allò que compra és transgènic», explica a Diari de Balears Carlos Aguilar, màxim responsable de Biodiversitat de Greenpeace-Espanya i de la campanya contra la importació i cultiu de productes transgènics a l'Estat espanyol. Aguilar afirma que a les Balears «de moment no tenim constància que es cultivi o es facin experiments d'aliments transgènics. Però en canvi sabem que a les botigues es poden trobar productes com farina, soja, blat de les Índies o fins i tot gelats que han estat elaborat amb algun ingredient manipulat», afirma.

Mentre els grups ecologistes pressionen per frenar la proliferació d'aquests productes, el mallorquí Andreu Palou és un dels 17 membres del Comitè Científic de l'Alimentació Humana a la Comunitat Europea que s'encarrega de remetre informes sobre diversos productes transgènics. En aquest sentit, aquest catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular anuncia que «la Comunitat Europea regularà pròximament l'etiquetatge de productes transgènics. No obstant això, aquesta futura normativa podria ser sotmesa a moratòries per part d'alguns països membres», comenta.

«A Europa s'estan plantejant dubtes sobre l'acceptació d'aquests aliments. Tot i això ens trobam davant una nova tecnologia que proporciona grans rendiments econòmics i possibles millores quant a la qualitat de l'alimentació. Però tot això té uns riscs i per aquest motiu s'ha d'estudiar cada cas en particular», diu.

En contra del cultiu

Greenpeace du una forta lluita amb el Govern espanyol contra els aliments transgènics, en el marc de la qual ha demanat recentment que retiri i destrueixi les 12.000 hectàrees de blat de moro transgènic que es conreen en llocs com Catalunya, Aragó, Navarra, Andalusia i Extremadura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris