cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

L'escultura de Chillida s'instal·larà a la Rambla de Palma abans de Nadal

L'Ajuntament de Palma i Banca March presentaren ahir de manera oficial l'ubicació de l'estatuta de Chillida Lugar de encuentro número 5 que l'entitat bancària ha cedit a la ciutat.

L'escultura se situarà al final de la Rambla i a partir de la seva col·locació s'iniciarà un procés de rehabilitació de la zona que afectarà les escales que condueixen a la plaça Major en un intent d'unir la part alta i la part baixa de la ciutat mitjançant un conjunt que embelleixi la deteriorada zona.

Lugar de encuentro número 5 pesa un total de 15.000 quilos de formigó armat, té més de quatre metres de llarg i dos d'alt i a l'interior conté una estructura metàl·lica.

Jaume Bellido, de la Banca March, va explicar que «la donació de l'escultura a l'Ajuntament i la nova ubicació facilitaran que aquesta pugui ser vista per un nombre de persones molt més gran».

Per la seva part, el batle de Palma, Joan Fageda, va explicar que «la nostra intenció és que l'estàtua ocupi el seu nou lloc abans de Nadal, encara que el projecte total de renovació de la zona no començarà fins més tard».

Després del trasllat de l'obra un equip de restauració emprendrà les tasques que li són pròpies amb la peça, ja que les diferents dilatacions i contraccions de la zona metàl·lica interior han provocat petits despreniments de la pedra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris