lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

Demà comença «Jazz abans del jaç» a la Casa de Cultura

Enguany, la Conselleria de Cultura ha engegat tot un seguit d'activitats musicals a la seu de la Casa de Cultura, a la Fonoteca Pública de Mallorca. Serà demà quan començarà el cicle Els divendres musicals a la casa de Cultura, i que es perllongarà fins dia trenta de les 20.30 a les 22 hores. Amb la col·laboració dels músics Agustí Baró i Antoni Cuenca s'han programat tres divendres que, amb el lema Jazz abans del jaç, recorreran aspectes ben diferents d'aquesta manera tan especial d'entrendre la música. Demà enceterà aquesta iniciativa Miquel Àngel Pericàs Quartet, amb un concert que farà venir gana per saber-ne més. Així, dia vint-i-tres hi haurà un clínic de saxòfon i flauta que serà a càrrec de Vicenç Borràs. Tancarà aquest primer cíclic, l'audició comentada que realitzarà dia trenta Agustí Baró sobre Els inicis del jazz.

Les activitats que es programaran a la fonoteca també inclouen la música clàssica. Així, dimarts que ve serà quan els membres de l'orquestra de cambra Benjamin Britten, sota el mestratge de Martí Bascuñana, interpretaran obres de Shostakovih i de Grieg. Serà a la sala d'actes de la fonoteca, al carrer de Ramon Llull, a partir de les 20.15 hores.

La intenció dels responsables de la fonoteca és fer del lloc un fòrum en el qual es puguin escoltar les músiques més diverses. En els concerts de música clàssica, a més de poder escoltar les peces de repertori, els responsables de la fonoteca han volgut que hi tinguessin presència els compositors mallorquins, com ara Bartomeu Artigues, Bernat Pomar, Josep Prohens, Antoni Martorell i Javier Pérez de Arévalo. Per això tots aquests concerts es faran sota el lema El segle XX sense por.

El programa d'activitats de la fonoteca inclou una exposició-colecció dedicada a The Beatles.
Aquesta és la primera temporada que la fonoteca programa activitats musicals destinades al gran públic. Amb motiu del cinquantenari de la fundació de l'orquestra Simfònica, l'Espai Llull, a la Casa de Cultura, va acollir una mostra que representava què han significat aquestes cinc dècades. L'exposició de The Beatles, ben diferent, acollirà també objectes de tres importants col·leccionistes del grup que va néixer a Liverpool i que va triomfar arreu del món en la dècada dels seixanta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris