cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La gastronomia balear triomfa a les Trobades de cinema de Sorrento

El plaer del paladar preval sobre el de la visió a la XXXIII edició de les Trobades internacionals de cinema de Sorrento dedicats enguany a Espanya i en què els plats típics de València, Catalunya, les Balears i Aragó s'han convertit en les estrelles de la setmana. El desplegament d'exquisideses regionals començà ahir vespre amb la gastronomia de les Balears.

El festival, inaugurat dilluns passat a la nit amb Familia, film de Fernando León, i Tango, de Carlos Saura, tenia posats els ulls en el banquet que es va oferir al públic i a la crítica en el restaurant Zi´ntonio. Allà els cuiners mallorquins Sebastià Esteva, Bartolomeu Trías i Pere Coll oferiren un tiberi d'embotits típics de l'Illa, sopes tradicionals, peix al forn i postres de Valldemossa acompanyades de gelat d'ametles de Mallorca.

Les reserves per accedir a aquest sopar, que fou regat amb vins Hereus de Ribas de Consell, Chardonnay, Jaume Mesquida de Porreres, i un sofisticat Galmés i Ferrer de Petra per a les postres, estaven tancades des de feia ja una setmana fins i tot quan el local és un dels més grans i tradicionals de Sorrento.

El sopar va seguir a l'espectacle que, en homenatge al centenari de Federico García Lorca, va oferir la bailaora espanyola María Pagés i l'actor i cineasta italià Michele Placido, famós per la seva interpretació del comissari Catani a la sèrie televisiva La Piovra (el pop) arribat aquí després del triomf del seu darrer film Dell´amore perduto (De l'amor perdut), en el darrer Festival de Cinema de Venècia.

El cineasta espanyol Fernando León va ser presentat dilluns passat, durant la inauguració de les Trobades com el nou Buñuel del cinema hispà. Familia, el seu primer film, interpretat per Juan Luis Galiardo, Amparo Muñoz i Agata Lys en els papers principals, és una crítica a la família burgesa, muntada amb molta imaginació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris