cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Aquest mes aglutina concerts, jornades i simposis d'orgues històrics

Els estudiosos han fet un esforç per centrar en un mes totes les activitats entorn de l'instrument

Ahir es varen presentar a la seu de Foment de Turisme les I Jornades internacionals de l'orgue històric i el V Simpòsium sobre Orgues Històrics que es desenvoluparan fins a final de mes. S'ha de recordar que a partir de dia tres, i fins dia 10 d'octubre, va tenir lloc la XXII Setmana dels orgues històrics de Mallorca.

Les institucions que organitzen aquestes activitats han cregut oportú que s'aglutinin totes el mateix mes per tal que la gent les coneguin més. Això també ha estat possible gràcies a la col·laboració de Foment de Turisme. Segons Santiago Salom, de Foment, una de les prioritats d'aquesta institució és desestacionalitzar el turisme. «La cultura, els concerts són atractius perquè la gent vengui a l'Illa els mesos d'hivern», diu.

Les I Jornades internacionals de l'orgue històrics (primeres perquè són internacionals, però de les quals n'hi ha quatre edicions anteriors) tindran lloc de dia 15 i fins dia 31 amb concerts a Manacor, Artà, sa Pobla, Felanitx, Pollença, Muro, Inca, Alcúdia, Santanyí i Palma. Segons va assegurar Antoni Caimari, president d'ACA, de cada any hi ha més ajuntaments interessats en què es facin concerts amb els orgues històrics.

D'altra banda, tindrà lloc el V Simpòsium sobre orgues històrics, que es desenvoluparà a Pollença els dies 24 i 25. Joan Parets, del Centre de Recerca i Documentació Musical, va explicar que hi haurà dues ponències (una de Van Straten sobre Restauració amb criteris històrics, als nostres dies; l'altra d'Antoni Mulet sobre Els orgueners mallorquins de la segona meitat del s. XIX: Julià Munar, que serà a càrrec d'Antoni Mulet). A la trobada de documentalistes, que també tindrà lloc dia 25, hi ha, ara per ara, més de trenta comunicacions arribades d'arreu del món. Durant aquestes Jornades, es podrà veure una exposició de fotografies sobre els orgues a Santo Domingo i es presentarà l'informatiu Sa Cadireta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris