cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

La Simfònica obre la temporada

La formació viatjarà a Madrid amb la Coral Universitària dia 11 de desembre

L'Orquestra Simfònica farà setze concerts d'abonament a l'Auditòrium.

27-12-2016

Serà demà quan l'Orquestra Simfònica de les Balears comenci la temporada d'abonaments amb un concert amb un regust molt mallorquí: Les àguiles i Tres danses espanyoles, estrenes d'Antoni Torrandell, a més del Concert per a piano i orquestra, núm. 1, de Liszt i la simfonia del Nou Món, de Dvorak. Però els membres de la formació treballen des del mes de setembre en un curs que es preveu molt intens i en el qual Salvador Brotons, titular de l'Orquestra, pretén trencar barreres entre el públic i la formació: «La gent ha de perdre por a la Simfònica», assegura.

Però a més d'aquests concerts que es produiran a les Illes (dilluns la Simfònica va actuar a Eivissa; aquest dissabte ho farà a Bunyola, i més endavant anirà a Ciutadella), els músics traginaran instruments i partitures a Madrid per oferir El Pessebre, de Pau Casals amb la Coral Universitària a l'Auditori Nacional. Serà dia 11 de desembre quan hi haurà aquest debut per commemorar el 25 aniversari de la mort del mestre català. Abans, el públic illenc podrà gaudir d'aquesta obra un parell de dies abans, dia 19 de novembre.

Segons va comentar Salvador Brotons, enguany s'ha intentat fer una temporada d'abonaments equilibrada: «Hi ha música de repertori, hi ha estrenes, hi ha música «agosarada», es fan quatre concerts de música coral,... la gent tindrà ganes d'escoltar-nos».

El concert de demà tindrà una novetat. Després d'acabar el programa, la Fundació convidarà el públic a una copa de cava. Segons Brotons, «és una manera de conèixer el públic que ve. He de saber qui és que ens ve a escoltar, quines són les inquietuds que té aquest públic, què és el que vol escoltar».

Amb aquesta nova iniciativa, Salvador contempla la possibilitat de fer sortir més l'orquestra arreu de les Illes: «Seria interessant que la Simfònica anàs més als pobles, a Eivissa, a Menorca, a Formentera,... record que l'any passat vàrem fer un concert a Esporles que va agradar moltíssim als assistents».

En el decurs d'aquesta temporada, l'Orquestra també té en projecte enregistraments discogràfics: les simfonies de Marquès estan gairebé llestes i ara s'ha d'envestir un compacte amb música de Samper. A més, al mes de juliol comença la Universíada. La Simfònica haurà d'enregistrar un compacte amb la música que ha composat pel manacorí Antoni Parera Fons per a l'ocasió.

D'altra banda, s'ha de dir que els responsables de la Fundació Balear per a la Música es mostren optimistes davant aquesta temporada, en la qual s'han superat el nombre d'abonaments de l'any passat. Dels tres-cents cinquanta actuals, la pretensió de Brotons és passar a mil, un somni que, tal volta, podrà esdevenir realitat d'aquí a poques temporades.

«Anem fent camí»

El titular de l'Orquestra explica que aquesta és la «meva segona temporada al front de la Simfònica». Per a ell, el balanç de la primera és del tot positiu, «crec que hem trobat un equilibri, hem millorat els llocs en què faltava gent». Després de fer aquesta tasca d'aproximació entre director i músics, la curolla per a enguany és transformar l'Orquestra en quelcom útil, començar a treballar per fer activitats participatives, per començar a fer concerts familiars... això serà si els múltiples compromisos els ho deixen fer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris