cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
29°

«Cultura a les Escoles», un programa per fer de les infraestructures aules al carrer

Museus, concerts, exposicions i cinema entre l'oferta del Govern adreçada als centres

«Volem que els estudiants puguin utilitzar les institucions culturals de què disposam i per això hem seguit dues línies en el moment de dissenyar les activitats: aprofitar les infraestructures culturals i convertir-les en grans aules del sistema educatiu; i per una altra, fer activitats directament adreçades als estudiants», afirmà ahir el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Manuel Ferrer, durant la roda de premsa de presentació del programa d'activitats de la campanya «Cultura a les escoles» del proper trimestre. Es calcula que entre seixanta i vuitanta mil escolars es beneficiaran de les diferents activitats previstes que inclouen des de visites a museus i exposicions a concerts de l'Orquestra Simfònica passant per representacions teatrals i cinema en català.

Tal i com apuntà Ferrer, el programa inclou activitats específiques i d'altres obertes al públic en general, però en tots dos casos el preu d'accés és reduït i es facilita material didàctic i monitors especialitzats als grups escolars que ho desitgin. Aquest és el cas de les visites al Museu de Mallorca, al Museu Etnològic de Muro, al Museu de Menorca o a l'Arqueològic d'Eivissa i Formentera i a la necròpoli del puig des Molins. També es facilita l'accés i el coneixement profund de l'Arxiu del Regne de Mallorca, la Biblioteca Pública de Mallorca i la Biblioteca i l'Arxiu de Maó.

Les activitats de la Fonoteca, diversos concerts de l'Orquestra Simfònica (a 200 pessetes) i La estrella de Sevilla de Lope de Vega a càrrec de la Compañía Nacional de Teatro Clásico (dies 4 i 5 de desembre a l'Auditòrium) són altres de les propostes organitzades des de la conselleria, que també inclou en el programa les representacions de La nostra història d'Estudi Zero Teatre al Teatre Municipal. Les projeccions de Mulan, la darrera pel·lícula de Disney, en català també formen part del programa «Cultura a les Escoles».

Per finalitzar l'oferta, hi ha les següents exposicions: l'Estació Ciència de la Caixa; 1898: la fi d'un món; Felip II i el Regne de Mallorca; la pintura barroca del Museu Nacional d'Art de Catalunya; Palma 1921-1930; Minyonia i Artistes Menorquins.

Ferrer i el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, destacaren que el programa (normalment en hores lectives) vol facilitar la tasca als professors.

Walt Disney, de nou en català  

Com acostuma a passar, no ha estat una tasca fàcil, però finalment, gairebé com ja és tradicional, aquest Nadal hi haurà la darrera producció Disney en català. Es tracta de Mulan, la història d'una jove xinesa que, per salvar el seu poble i l'honor de la seva família, es fa passar per un guerrer de l'exèrcit xinès. Serà a final del mes que ve i durant totes les festes i tornarà a ser, de nou, als Multicines Portopí. Segons informà el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, se seguirà el mateix model de l'any passat, amb la projecció d'Anastàsia. Així, el Govern subvencionarà el 50% de l'entrada i els escolars només hauran de pagar 250 pessetes per entrada. Es vol que l'acord amb els exhibidors també contempli l'estrena conjunta, amb igualtat de condicions que la versió castellana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris