cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

«La verbena de la Paloma», «Marina» i una antologia obren la Temporada de Sarsuela de l'Auditòrium

L'oferta de l'Auditòrium és molt variada.

27-12-2016

La setmana que ve, dimarts i dimecres, tindrà lloc a l'Auditòrium de Palma la III Temporada de Sarsuela. Per a aquesta ocasió, els títols escollits són La verbena de la Paloma, Marina, Los gavilanes i La tabernera del puerto i una antologia del gènere. Els dos primers títols, juntament amb l'antologia, es representaran dimarts, i els altres dos quedaran per a dimecres a les set i a les deu del vespre. Dimarts, les representacions seran també a les set (La verbena de la Paloma i l'antologia) i a les deu (Marina).

La primera de les representacions, La verbena de la Paloma, comptarà amb la col·laboració d'Alfonso del Real en el paper de Don Hilarión. Pel que fa a l'antologia, s'hi representaran fragments de La Revoltosa, La Gran Via, Maria Manuela, Las Leandras i Agua, azucarillos y aguardiente.

Els cantants, artistes, cor i orquestra són de Musiarte Producciones. El preu de les localitats és de 2.800 pessetes i es poden adquirir a les taquilles de l'Auditòrium i al Servicaixa de la Caixa.

L'elenc de la companyia està format per les sopranos Maria Dolores Travesedo, Linda Miraval, Rosa Maria Gutiérrez, Maria Eugenia Corrochano, Esperanza Rumbau i Luisa Torres. Els tenors són Antonio Adame, Jesús Lavid, César Guitiérrez i Miguel Alonso. Els barítons: Antonio Lagar, Pedro Gilabert, Fernando Benito i Jesús Cordón. Completen la llista els baixos Julio Catania, Javier Roldán, Jacinto de Antonio i Pedro Farres. Pel que fa als actors, hi treballen Rafel Àlvarez de Luna, Gabi Cama, Jesús Bisbal, Miguel Jaén, Amparo Madrigal, Núria Puig i María José Molina.

La verbena de la paloma, amb llibre de Ricardo de la Vega i música de Tomás Bretón, narra el sentir popular del Madrid de final del segle passat. És un exemple de composició en molts de conservatoris europeus i una de les sarsueles cimera del gènere líric. Marina, amb llibre de Camprodón i música d'Emilio Arrieta, fou l'única òpera espanyola que es representà al Teatre Reial de Madrid.

Los gavilanes, amb llibre de Luis Fernández de Sevilla i Carreño, i la música de José Serrano, serà l'oferta de dimecres juntament amb La tabernera del puerto basada en un llibret de Federico Romero i Guillermo Fernández Shaw i amb música del mestre Pablo Sorozabal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris