cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

John Glenn, convertit en l'heroi que fa somniar els Estats Units

El pròxim dia 29 d'octubre, «Discovery» s'elevarà al cel

Quan falten tres setmanes per al seu segon vol històric a l'espai a bord de la nau Discovery, el senador John Glenn comença a convertir-se, als 77 anys, en el «nin aviciat» dels nord-americans, sempre a la recerca d'un nou heroi. El pròxim dia 29 d'octubre, el cel tremolarà en el centre espacial Kennedy, a cap Canaveral (Florida).

Enmig de l'estrèpit de les toveres, Discovery s'elevarà al cel i s'endurà durant nou dies Glenn... i una tripulació internacional el nom de la qual serà ràpidament oblidat. Aquest ben palntat jove «ancià» de prop de 80 anys va entrar a la història de la conquesta espacial el dia 20 de febrer del 1962 en convertir-se en el primer nord-americà en fer la volta a la Terra. Va efectuar tres òrbites a bord de la cabina Mercury Friendship 7 abans de caure a l'Atlàntic.

Estats Units només té ulls per a ell i com moltes de revistes, la cèlebre Life va mostrar en portada del seu número d'octubre el «darrer heroi». Glenn amb el vestit espacial, Glenn davant la nau, Glenn entrenant-se... La premsa i la televisió treuen tot el suc a aquest personatge.

Per Estats Units, i gràcies a John Glenn, l'aventura espacial ha tornat a cobrar vida. En efecte, si bé més de 200 astronautes han viatjat a l'espai des del final de les missions d'Apol·lo a la Lluna, el 1972, la major part va romandre en el més complet anonimat com Ronald Paris o Mary Ellen Weber.

D'aquí que els detractors de la missió de Glenn acusin l'agència espacial nord-americana (NASA) d'organitzar una gran operació publicitària per les missions humanes a l'espai i obtenir fons del Congrés. La NASA es defensa i afirma que es tracta únicament d'una missió científica: els experiments als quals serà sotmès Glenn durant el vol estan destinats a comprendre millor el procés d'envelliment, ja que les persones en ingravidesa pateixen mals parescuts als dels vells.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris