cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Imatges, gests i veus s'alcen pels drets humans

S'inicia un festival de cinema i teatre dins la commemoració de la declaració universal de drets

Alguns dels actors i membres de la plataforma.

27-12-2016 | J.Torres.

Cinema i teatre per revindicar els drets humans. Pel·lícules que reflecteixen ambients marginals, submissió de les dones, discriminacions, i una representació que recorre a la violació d'aquests drets inherents a tota persona, representatius del nostre entorn. La plataforma «Tots els drets humans per a tothom», dins el seu programa dedicat a la commemoració del 50è aniversari de la declaració universal de drets, ha preparat un festival de cinema i teatre. La plataforma ha adquirit un compromís de continuar lluitant per aquests drets. En la tasca compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca.

Aquest festival tindrà lloc al Teatre principal a les 20.30 hores. El dia 13 d'octubre es farà la projecció de Comboy de mitjanit, pel·lícula sobre els ambients marginals de Nova York als anys 60. La tria de les projeccions s'ha fet d'acord amb els trenta punts recollits a la declaració de drets.

El dia 14 d'octubre es podrà veure la submissió de les dones als homes a través de La linterna roja, dones a la Xina com a peces de recanvi del capritx masculí. Així mateix, de la mà del teatre arribarà un muntatge que recorre a la violació d'alguns drets, el qual ha estat creat per a l'ocasió i que du per títol Cinquantenari en el qual es passarà per testimonis directes i que són fragments d'obres ja existents o guions expressament creats i en què participen actors de diferents llocs. Mi ciudad, Horizonte, Cuentos curiosos, D.i.u, Tòfol, Hair, Quemar tu espíritu, són els trossos que aniran enllaçats per un contacontes. Es tracta de conscienciar la gent que «prop nostre es violen els drets humans i que no feim res».

Dunia Hedreville, una de les actrius que interpreta D.i.u. va manifestar que «és la història d'una dona que no ha tingut fills, que va ser violada pel seu pare. Avui en dia les dones han de prendre consciència i han d'examinar la responsabilitat que tenen amb els homes. La nostra tasca comença aquí dins cada casa, s'ha de saber ser un ésser humà, per això la música que s'ha elegit serà La Balanguera pel motiu que la lluita comença aquí, dins cada casa».

Sicari es projectarà el dia 19 d'octubre. També s'ha reflectit la problemàtica infantil. El dia 21 d'octubre es podrà veure El temps dels gitanos. Els drets dels treballadors també són violats, per reivindicar-los, el dia 26 d'octubre es podrà mirar Milou pel maig, una pel·lícula d'humor negre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris