cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

La Societat Coral La Concòrdia de Cabrils actuarà en la Casa Catalana

Aquest diumenge i coincidint amb el pont de la Mare de Déu del Pilar, la Casa Catalana gaudirà d'un concert. En aquesta ocasió, els convidats seran els membres de la Societat Coral la Concòrdia de Cabrils, una coral que gaudeix d'un gran renom arreu de Catalunya.

Segons va comentar ahir Josep Planas i Montanyà, president de la Casa Catalana a Palma, el repertori que oferirà a tothom que assisteixi al concert "que té l'entrada lliure", va des de la cançó tradicional catalana a l'espiritual negre o a cançons russes o escandinaves.

El concert, que començarà a les 18 hores, constarà de dues parts. La primera l'encetarà L'Empordà, la popular sardana de Morera amb text de Joan Maragall. Les muntanyes del Canigó, La bella Lola, La filla del marxant, El cavaller enamorat o El rossinyol, música molt arrelada dins la tradició catalana, es mesclarà amb Sense vent, una cançó tradicional escandinava, i amb Katiuska, una cançó que pertany al cançoner tradicional russa.

A la segona part, a més de les cançons tradicionals, com L'emigrant, amb lletra de Jacint Verdaguer i música d'Amadeu Vives, La dama d'Aragó, de Lluís Millet, l'havanera Llop de mar i La sardana de les monges, de Morera i Maragall, també hi tindran cabuda Gronxa'm, un espiritual negre de Josley, La truita amb ceba, de Rövenstrunck i la tradicional francesa Cançó de beure, de Bataille.

La Casa Catalana de Mallorca, que té la seu a Palma, a l'avinguda Comte de Sallent, és una de les seus regionals més actives. En el mes de setembre, i per celebrar la Diada de Catalunya, varen lliurar els premis Ars Magna, els premis més catalans de Mallorca. Els guardonats varen ser l'escriptora Carme Riera, una mallorquina que triomfa a Barcelona; Miquel Codolà, un català que destaca en la vida mallorquina, i Josep Melià, que va rebre el guardó en reconeixement a la seva trajectòria intel·lectual.

Els concerts amb música catalana i mallorquina també són un continu en el si de la Casa Catalana. Segons va comentar el president Planas Montanyà, «segurament que el mes de desembre es programaran més concerts en la seu de l'avinguda Comte de Sallent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris