algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Els espanyols i el desconeixement d'Àfrica

El 25 per cent no és capaç de mencionar el nom de cap país d'aquest continent

El 25 per cent dels espanyols no és capaç d'anomenar el nom d'un país africà, i la majoria relaciona el continent amb la pobresa i conflictes bèl·lics, segons una enquesta presentada ahir a Madrid per l'organització no governamental Intermón.

Intermón i Ayuda en Acció coincidiren ahir a Madrid presentant ambdues campanyes, en les qual tracten de donar a conèixer la situació de pobresa a Àfrica, Àsia i Amèrica llatina. En concret, Intermón va presentar la seva nova campanya bianual Muévete con Àfrica, amb la qual pretén informar a la societat espanyola sobre la realitat de l'Àfrica subsahariana. Segons dades de l'ONG, en aquesta regió, més del trenta per cent dels nins menors de cinc anys tenen pes insuficient a causa de la malnutrició; el 40 per cent de la població major de 45 anys és analfabeta i un de cada dos nins no té accés a l'educació.

Precisament, la seguretat alimentària i l'educació de nins i adults són els dos aspectes prioritaris que s'han de desenvolupar durant aquesta nova campanya d'Intermón. D'aquesta manera, aposta per l'Àfrica subsahariana «per una doble raó»: d'una banda, «perquè és una de les regions amb els índexs més elevats de pobresa del planeta»; d'altra banda, «perquè és un continent poc i mal conegut a Espanya». Malgrat aquest desconeixement, Intermón creu que el desenvolupament de l'Àfrica subsahariana només és possible amb la implicació dels ciutadans, per això proposa a la societat que participi en les activitats de mobilització pública, com l'enviament de postals al govern espanyol perquè augmenti l'ajuda oficial al desenvolupament i el sosteniment de les donacions. Intermón reivindica també accions polítiques al govern espanyol, com per exemple, que prioritzi l'Àfrica subsahariana en la seva política exterior, i que augmenti fins als 7.500 milions de pessetes l'Ajuda Oficial al Desenvolupament bilateral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris