cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Un estudi sobre l'obesitat demostra que es pot perdre pes sense un règim estricte

Es poden menjar aliments prohibits fins ara com el sucre, pa, patates i pasta

Un estudi europeu sobre l'obesitat elaborat a partir de quatre-cents voluntaris ha demostrat que es pot perdre pes sense un règim estricte. A partir de 400 voluntaris s'ha demostrat que es pot perdre pes sense un règim estricte reduint un deu per cent els greixos i augmentant el consum d'hidrats de carboni com el sucre, el pa, les patates i la pasta, aliments fins ara prohibits en moltes dietes.

Xavier Formiguera, cap de la Unitat de transtorns de l'Alimentació de l'Hospital Universitari Germans Trias de Badalona (Barcelona) i responsable d'aquest estudi denominat Carmen, va explicar ahir en presentar els resultats que el treball confirma que es pot pedre pes sense canviar el nombre de calories de la dieta i sense règims de difícil acompliment.

Els voluntaris estudiats perderen en els sis mesos de seguiment una mitjana d'1'5 quilògrams, bàsicament de greixos, i reduïren els nivells de colesterol, la qual cosa confirma que una dieta sana ha de contenir menys greixos i més hidrats de carboni, siguin simples o complexs.

Cinc països, Holanda, Dinamarca, Regne Unit, Alemanya i Espanya, han participat en aquest estudi, en el qual es va dividir els voluntaris en tres grups, entre ells un de control que seguia una dieta normal.

Un segon grup prenia un deu per cent menys de greixos, que es varen reemplaçar per hidrats de carboni complexs (llegums, pastes, pa i arròs), i l'altre va repartir aquest deu per cent, equitativament, amb hidrats de carboni complets i simples.

La doctora Susan Johnston, cap de l'equip de dietes del projecte, va explicar que el seguiment dels voluntaris, de 25 a 55 anys d'edat, es va desenvolupar mitjançant un programa informàtic i que es dugueren a terme registraments periòdics per controlar els aliments i nutrients consumits. Per ajudar en el manteniment de la dieta adscrita, en l'hospital de control es va instal·lar un supermercat amb els aliments que cada grup podia menjar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris