cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 29°
28°

Sensibilitzar i educar el públic per a la protecció del «tresor més gran», la natura

El grup de teatre Setekrit du a Esporles, Valldemossa i Andratx l'obra ecològica

El tresor més gran són els nostres boscs, les muntanyes, la vegetació i la natura perquè no només embelleix l'entorn sinó que produeix molts de beneficis a l'ésser humà. Per conscienciar i sensibilitzar la gent, el Ministeri de Medi Ambient ha engegat una original idea, arribar a la gent i educar-los en aquests valors a través del teatre.

La Direcció General de Conservació de la Natura ha iniciat la campanya de sensibilització rural preventiva d'incendis forestals 1998-99 d'una manera molt lúdica: a través de l'obra El tresor més gran escrita per a l'ocasió per Ignacio del Moral. Així, aquesta escenificació es realitza per tot Espanya i demà es representarà a càrrec del grup de teatre de Sitges Setekrit, a les 15 hores a la Casa del poble d'Esporles, divendres a les 21 hores al magatzem municipal de Valldemossa i el dissabte al teatre Municipal d'Andratx a les 19 hores.

Guillén Moreno, Juan S. Rodríguez i Ignacio Delgado treballen en aquesta campanya i explicaren que: «la nostra tasca és posar cartells, megafonia i per a nosaltres ha estat una experiència magnífica ja que hem conegut molts de pobles. Amb el teatre entram en contacte directe amb el públic».

Amb l'obra volen transmetre el missatge que els incendis forestals perjudiquen directament la població rural i en la qual s'assenyala que les cremes no autoritzades són una de les causes principals d'incendi. «Per això, va destinada bàsicament als agricultors i ramaders que utilitzen el foc en les seves tasques. El que diuen i fan els personatges damunt l'escenari serveix d'exemple sobre el que s'ha de fer i sobre el que no s'ha de fer amb la utilització del foc, si es volen evitar els incendis forastals, a més de posar de manifest les consequències que poden dur les conductes inapropiades».

Entre els mesos de juliol de 1998 i abril de 1999, les activitats de promoció de la campanya arribaran a més de 800 nuclis de població que pertanyen a les desset comunitats autònomes. Els llocs on es representa El tresor més gran s'elegeixen en funció d'unes variables i són sempre zones considerades de màxim risc.

Personatges

Els personatges de l'obra són: Manu, un jove de ciutat ingenu que estiueja a un xalet vora el poble i que s'ha enamorat d'una al·lota de poble molt espavilada, Raquel, que du de capoll el seu pare, Simó, un home caparrut i que a causa del seu caràcter s'enfronta amb el pare de Manu, Gonzalo, una persona preocupada pel medi ambient, però molt pedant. I a tots a ells els escolta, Rosenda, la propietària d'una taberna sense pèls a la llengua.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris