cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els amants de la ciència-ficció ploren la mort de l'actor d'«El planeta dels simis»

Els amants d'un dels clàssics de la ciència-ficció, El planeta dels simis, ploren la pèrdua del protagonista principal , Cornelius, més conegut en el món dels humans com l'actor Roddy McDowall, que va morir víctima de càncer.

El que era un any feliç per al film, "ja que se celebrava el seu 30è aniversari entre rumors d'una nova versió dirigida per James Cameron" s'ha convertit en una trista data en què s'enyora l'home que va fer possible la vida d'aquests simis.

«Com que no era possible que ens llevassin el maquillatge de simi cada vegada que s'acabava la presa, vàrem haver de fabricar culleres i broquets especials, més llargs, per tal que poguéssim menjar o fumar en condicions», recordava recentment l'actor de la seva vida de ximpanzè.

Davall del maquillatge, McDowall sempre va mantenir present la seva personalitat, i deixà tanta petja en aquesta nissaga "on interpretà quatre de les cinc pel·lícules" com el seu rival a la pantalla Charlton Heston, malgrat que aquest darrer actuava amb el pit descobert.

McDowall va morir en la seva casa d'Studio City, a Los Angeles, acompanyat pel seu amic Dennis Osborne, pocs dies més tard de complir 70 anys.

Encara que mai no es va casar ni va tenir fills, l'actor deixa enrere una de les més populars carreres, uns dels pocs nins prodigis que va aconseguir no només mantenir el seu èxit sinó augmentar-lo en la seva maduresa.

Amic personal d'Elizabeth Taylor, juntament amb ella, començà la seva carrera a Lassie torna a casa després que John Ford hagués descobert aquest jove britànic nascut a Londres per a la seva pel·lícula Que verda era la meva vall.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris