cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

La premi Nobel Jody Williams parlarà avui al Club Ultima Hora

L'advocada, que ha fet de la campanya contra les mines antipersones la seva raó de ser, parlarà, des del convenciment de la raó en el Club Ultima Hora. Serà avui vespre, a partir de les 20 hores, quan Jody Williams, la darrera premi Nobel de la Pau, parlarà a la sala d'actes del col·legi de Sant Francesc, a Palma.

Aquesta dona nord-americana, que s'ha mostrat sensibilitzada per les llengües minoritàries i per la cultura de les Balears, tindrà un presentador d'excepció: Vicenç Ferrer.

Jody Williams parlarà sobre la diplomàcia al món després de la guerra freda. Segons va assenyalar fa uns dies, «aconseguir la firma del tractat contra les mines antipersonals ha estat un miracle». Es referia al tractat d'Otawa, un document ratificat per 40 dels 132 països que li donen suport.

La Nobel de la Pau assegura que el fet de tenir aquest guardó «dóna més autoritat a la campanya, més reconeixement». I és que un premi d'aquesta entitat obre moltes portes i ajuda a recollir fons per dur a terme els seus projectes, un doblers que es quantifiquen en tres-cents milions anuals.

Un rostre que va impulsar la campanya antimines va ser el de la malaurada princesa Diana de Gal·les. Williams, malgrat no tenir res a veure amb la princesa, ha reconegut la tasca que va dur a terme una dona que va emprar els mitjans de comunicació per donar a conèixer la cara real de les víctimes, de les vint-i-sis mil persones que cada any es veuen afectades per aquests artefactes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris