cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Lou Reed: «Conec Mallorca i m'apassiona, per això he volgut venir a tocar a Alcúdia»

El cantant novaiorquès manifestà que encara es considera «l'al·lot dolent del rock»

Lou Reed a l'aeroport de Son Sant Joan.

27-12-2016 | A. SEPÚLVEDA.

L'apassiona Mallorca. Per això va decidir delitar el públic mallorquí amb la seva música, amb «les seves velles guitarres i amb sons acústics». És un dels concerts que més expectació han creat aquest any. El mite del rock, Lou Reed, arribava ahir a Palma acompanyat dels seus músics "provinent de Granada des de Barcelona devers les 16 hores (tres hores més tard del previst).

Vestit de negre, el seu rostre reflectia el cansanci evident d'una gira intensiva per Europa, caminant pausadament, va anar a recollir les seves maletes. Estava molt enfadat. Explicaren els motius: el vol de Granada es retardà i no va tenir temps d'enllaçar amb el vol de les 13 hores de Barcelona. (De fet, a aquesta hora Lou Reed havia accedit a fer una roda de premsa i tot estava a punt, amb la demora s'hi negà). A això s'ha d'afegir que a la Ciutat Comtal no li varen deixar carregar el seu equip tècnic fins al vol pròxim; això el va posar de molt mal humor ja que Lou Reed «és molt primmirat amb les seves coses».

En principi no volia parlar ni tampoc ser fotografiat. «Res de res, heu de comprendre que està molt cansat». Costà molt que parlàs però finalment hi va accedir i ho va fer obertament, amb simpatia i de bon humor. De fet va voler que les seves imatges fossin recollides fora de l'aeroport. «Ho fa per vosaltres perquè tingueu més llum».

«M'encanta Mallorca, per això he volgut tocar aquí. Jo ja coneixia l'Illa perquè hi havia estat anteriorment». Lou Reed va tocar ahir a la nit a la plaça de Toros d'Alcúdia i tenia previst presentar el seu darrer treball acústic Perfect Nigth Live London, velles cançons i temes clàssics. Mallorca és el lloc elegit per acabar la seva gira europea.

El cantant novaiorquès va explicar que s'havia decidit per la música acústica perquè «m'apassiona el so quan està electrificat. Tenc unes velles guitarres i el so acústic que fan m'agrada molt». Lou Reed, en alguna ocasió, s'ha confessat un profund admirador de Federico García Lorca. Reed va actuar divendres passat a Granada en el pati de la casa de la família Lorca davant 300 persones.

L'exlíder de la Velvet Underground no va musicar cap temà lorquià com es pensava en principi. Interpretà Vicious, Dirty bulevar, entre altres. Sobre aquesta actuació manifestà: «Anit va ser fabulós. M'agrada molt Lorca, sobretot els detalls trists del poeta. Som un gran admirador del flamenc i de la cultura gipsy. Des de sempre m'ha estirat la idea d'experimentar amb la música flamenca». I afegí que «vaig ser a Portugal i vaig escoltar fado i també em va agradar molt. Ara a Granada he tornat tenir la possiblitat d'escoltar més guitarra espanyola».

Lou Reed ha fet petits treballs al cinema, a Smoke de Wayne Wang i Paul Auster i ara també apareix a la darrera pel·lícula Lulu on the bridge» de Paul Auster. «He tingut un paper d'un minut. Ara estic avaluant diversos projectes pel cinema però no sé quin paper m'agradaria interpretar», manifestava Lou Reed. Quan li varen demanar si continuava essent l'al·lot dolent del rock contestà: «Per suposat». Lou Reed, als 56 anys, està fent feina en un pròxim disc. «Els vells rockers mai no moren».

Per a 2.000 persones
La plaça de Toros d'Alcúdia acollia ahir a la nit unes 2.000 persones, en un dels concerts que més expectació ha aixecat des del primer moment en què es va anunciar la seva actuació. Quatre músics l'acompanyaren. Com a teloners actuaren The silos.

Lou Reed enregistrà «Perfect nigth live London» a Londres el passat mes de juliol. Quan Lou Reed gravà aquest darrer disc feia 14 anys que no enregistrava en directe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris