cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La indústria tabaquera sabia fa dècades els perills de l'addicció als cigarrets

La indústria del tabac dels EUA tenia ple coneixement de les propietats addictives de la nicotina i dels riscs per a la salut associats amb el fum del tabac, segons un document presentat en el Judici del Tabac celebrat a Minnesota. Els documents es destaquen en un article del Journal of the American Medical Association (JAMA).

El doctor Richard Hurt, de la Clínica Mayo de Rochester (Minnesota) i el doctor Channing Robertson, de la Universitat de Stanford (Califòrnia), revisaren milers de pàginas de documents interns de la indústria del tabac, mentre es preparaven per testificar com a testimonis experts en la denúncia presentada contra la indústria del tabac per l'Estat de Minnesota. Segons aquests doctors, «els documents que revisam diuen molt poc en favor de la indústria del tabac o d'aquells que li donaren suport a través de la publicitat, del màrqueting i de les relacions públiques. Això treu a llum una sospita sobre la conducta dels advocats que han defensat la indústria al cap dels anys».

«Els documents revelen que, durant dècades, la indústria va saber i es reconeixia a nivell intern que la nicotina és una droga que crea addicció i que els cigarrets són el principal artifici de distribució de la nicotina; que l'addicció a la nicotina es pot perpetuar i fins i tot exacerbar a través de les alteracions i manipulacions del disseny del tabac i que «la consciència de la salut dels fumadors es podia capturar mitjançant els productes baixos en tara i baixos en nicotina, mentre s'asseguraven la viabilitat del mercat i dels seus productes», explica l'informe. «No hi ha dubte que la indústria s'entregà a una empresa en la qual no es va tenir en compte la conveniència pública i, durant 40 anys, s'ha elaborat un pla molt eficaç de màrqueting i relacions públiques, per sembrar el dubte i la controvèrsia sobre els riscs que per la salut entranyen els cigarrets».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris