nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

TeleNova estrena demà «Cocarroi TiVi», una sèrie de Diabéticas Aceleradas

La bomba és a punt d'esclatar. La família més faceciosa copsarà demà les nostres pantalles televisives. Vénen de Montuïri i amenacen de quedar amb nosaltres durant tretze dissabtes seguits. Les Diabéticas Aceleradas han fet el salt definitiu a la televisió amb una telesèrie en tota regla, Cocarroi TiVi. Agafem-nos fort!

"Per què aquest títol tan... diferent?
"És que els cocarrois són molt mallorquins. És un títol molt nostre, com també ho són els personatges que poblen la sèrie i com també ho és la mateixa història. A més, és un nom molt sorprenent i hem intentat fer un gag amb aquesta pronunciació anglesa de TiVi.
"Quina història es narra a Cocarroi TiVi?
"Tracta d'una família de Montuïri que se'n va a viure a Palma. És gent de doblers, ja que el pare és un constructor, encara que les coses no li van gaire bé. La dona s'avorreix i se li acudeix la idea de muntar una televisió, ja que està convençuda que a Palma qui no surt a la petita pantalla no és ningú. Així que crea una cadena local des del menjador de ca seva. A partir d'aquesta situació es desenvolupen tretze capítols que conten històries independents amb aquest mateix fil argumental. El final és una sorpresa.
"En què s'han inspirat els personatges i els ambients?
"Són molt mallorquins, encara que hem introduït un personatge d'Utrera i un altre de Sud-amèrica, per rebre una mica de tot. Però la història és molt nostra i és impregnada d'humor mediterrani. És una típica família mallorquina, però composta per personatges molt extrems perquè poguessin donar joc.
"Com ha transcorregut el rodatge?
"Ni les telenovel·les veneçolanes fan tanta via. Cada dos dies assajàvem i enregistràvem un capítol. Ha estat dur però gratificant, una mena d'amor-odi. L'equip de TeleNova amb què hem treballat és genial. Al rodatge érem unes vint persones molt feineres, lluitant contra la calor i els problemes tècnics per aconseguir, que s'ha aconseguit, un bon ambient. Hem rigut molt. I no ens hem d'oblidar de Tomeu Canyelles, que ja forma part de Diábeticas Aceleradas.
"Cap anècdota per remarcar?
"N'hi ha hagudes bastants. De gracioses, de fortes... en un capítol que rodàrem a Valldemossa, Joan Bibiloni, el cantant, fa el paper d'una tia monja de la família. Va ser molt divertit. I en un altre capítol tots els personatges de la sèrie fan un full monty. Impressionant.
"Què suposa per a Diabéticas Aceleradas aquest salt a la televisió?
"Hem anat temptejant, però és un mitjà que ens resulta estrany. Cocarroi Tivi és una experiència safari, una aventura excitant que ens ha agradat molt i que ens ha aportat una experiència molt positiva, ja que tots hem après molt. Però ara falta veure'n els resultats i si la gent en demanarà més capítols.
"Per què us decidíreu per una telesèrie?
"Perquè a Diabéticas Aceleradas ens agrada contar històries, i una telesèrie era una cosa que ens mancava per fer. La idea era excitant, perquè són com escenes curtes de teatre. Un altre tipus de programa no ens hagués proporcionat aquesta oportunitat de continuar explicant històries.
"Quins projectes de futur teniu?
"No ho tenim molt clar. Potser enregistrar un disc, fer un programa de ràdio i un muntatge en castellà per poder sortir de l'àmbit català. Hi ha molts projectes, però ens concentram en la tercera part de Ses Matanceres que estrenarem per Nadal.

Personatges autòctons  

Damià (Pep Noguera) és el pare de família. Paquita (Joan Bauçà), la seva dona, una mestressa amb moltes ganes de fer-se famosa. Jerita (Lina Mira), una al·lota «hippye», i Sebastianet (Pere Terrassa), un marieta amagat boig per Mónica Naranjo, són els fills. Amb la família viu la germana de Damià, Cati Pilar (Noguera) que quedà muda quan el seu home l'abandonà a l'altar el dia de les noces d'argent. Hi ha un personatge inspirat en la cuinera Margalida de can Tàpera, Daisy Tàpera (Terrassa), mestressa de la botiga on fa feina Maravillas (Mira), una dependenta forastera i alegra. Hugo Enrique (Bauçà) és el galant, un lampista veneçolà que enamora per allà on passa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris