nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
28°

Humor dadaista al Teatre Sans de la mà de Christian Atanasiu

QUEmexpliQUE és un joc, un joc basat en poemes dadaistes, aquell moviment que es basava en la provocació. Durant una hora, Christian Atanasiu «destrossa» poesies i paraules. «És com allò que fan els carnissers amb la vaca, la destrossen però en treuen coses molt bones com ara salxitxes o hamburgueses», explica l'actor, que ahir vespre ja presentà l'obra al Teatre Sans gràcies al circuit Intersales que permet l'intercanvi cultural i de comunicació de diverses sales i companyies.

«L'espectacle és molt absurd, però també molt universal, perquè gairebé torna a les sensacions dels nins», explica Atanasiu. L'actor afirma que «avui en dia la provocació no existeix de la forma dadaista. Avui, no provocar és una provocació. El món dadaista no es pot repetir, no interessa, és història».

Atanasiu començà a interessar-se pel moviment dadaista mentre estudiava Belles Arts. «Després, quan vaig entrar a fer teatre, vaig pensar que tenia moltes possibilitats de dur-se a escena. Vaig fer proves, i fins i tot vaig quedar sorprès de la resposta», explicà el protagonista de l'espectacle, en el qual s'han reunit texts d'Hugo Ball, Kurt Schwitters, Ernst Jandle, Helmut Heissenbüttel i Friedhelm Kändler.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris