algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
12°

Les editorials balears compten amb un fons viu de més de 3.000 títols

El CIM en presentà ahir una catalogació amb objectius promocionals

El fons bibliogràfic viu "és a dir, efectivament a l'abast d'un comprador" de les editorials públiques i privades de les Illes Balears reuneix una quantitat de 3.361 títols, segons les dades recollides al Catàleg de llibres editats a les Illes Balears, que va presentar ahir Damià Pons, president de la comissió de Cultura i Patrimoni Històric i del CIM.

La finalitat d'aquest catàleg, que es distribuirà per llibreries, universitats i biblioteques estatals i estrangeres, és contribuir a la difusió dels llibres editats a les Balears. Damià Pons considera que aquest fons, «on es poden trobar una gran diversitat de temes i autors, però amb un predomini destacat de volums que remeten a la realitat illenca», «té valors i objectius suficients com perquè pugui interesssar un nombre significatiu de lectors forans, i especialment els qui tenen el català com a llengua pròpia».

Pons considera que, «en la mesura que el sector del llibre necessita una base empresarial sòlida per sobreviure amb garanties de competitivitat, es fa necessari guanyar un mercat potencial més ampli que l'estrictament balear, de demografia reduïda i no gaire disposat a la pràctica de la lectura».

Per a l'elaboració d'aquest catàleg, que presenta les obres ordenades per editorial, per títols i també per autors, s'ha consultat una trentena d'empreses i institucions públiques i privades: Moll, J.J. de Olañeta, Miquel Font, Cort, Nura, El Tall, Documenta Balear, Mediterrània, Can Sifre, Promomallorca, Di7, Lleonard Muntaner, Sicoa, Res Publica, Triangle Postals, Calima, Baltar & Asociados, Víctor Books, Bufa, El Dia del Mundo, Pleyade de Poesia, Consell de Mallorca, Universitat de les Illes Balears, Ajuntament de Palma, Institut d'Estudis Baleàrics, Institut Menorquí d'Estudis, Institut d'Estudis Eivissencs, Consell d'Eivissa i Formentera, Consell de Menorca, Caixa de Balears i Fundació la Caixa.

Per a properes edicions del catàleg es planteja la possibilitat de publicar-lo en format digital.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris