nubes rotas
  • Màx: 12°
  • Mín:

El «Messies», de nou a la Fundació la Caixa per al concert de Nadal

El Messies de Händel torna a protagonitzar el Concert de Nadal de la temporada musical 1998-1999 a la Fundació la Caixa. La basílica de sant Francesc acollirà el 21 de desembre a les nou del vespre el Gabrieli Consort & Players sota la direcció de Paul McCreesh, amb una versió de cambra reduïda d'aquesta obra handeliana.

La temporada s'inaugura el 6 d'octubre amb l'actuació del Quartet Yggdrasil amb la pianista Fumiko Shiraga i el contrabaixista Matthias Beltinger, una formació de cambra que interpretarà els Concerts per a piano núm. 1 i 2 de Chopin.

Quinze dies més tard, el 15 d'octubre, tindrà lloc el primer concert del cicle de Música Llatinoamericana amb el guitarrista cubà Manuel Barrueco. El pianista brasiler Luiz de Moura Castro portarà el 17 de novembre la música del seu país, de Cuba i de l'Argentina.

Entremig del cicle dedicat a Llatinoamèrica, el 3 de novembre, el pianista William Kinderman executarà les sonates 30, 31 i 32 de Beethoven. La jove pianista coreana Ko-Eun Lee, de 14 anys, està citada davant el públic de la Fundació per a l'1 de desembre, en el qual oferirà també peces de Beethoven, a més de Granados, Ravel i Chopin.

L'òpera també està representada en aquesta temporada amb l'actuació el 9 de desembre de la mezzosoprano Maite Arruabarrena, acompanyada al piano per Concepción Carpintero i que interpretarà obres de cambra i àries.

A l'apartat de Músiques del món estan previstes les actuacions del trio iranià Chemirani el 16 d'octubre i del grup armeni Kotchnack, que interpretarà cants populars dues setmanes més tard.

Els concerts familiars, que s'ofereixen els dissabtes 17 i 24 d'octubre i 14 i 28 de novembre a les dotze del migdia, inclouen un trio de percusssió iranià, el grup de danses i ritmes tradicionals de l'Àfrica occidental Cae Ma Deila, el trobador Pedro Espí-Sanchís i el trio Le-je-ne-scay-quoy.

La cap del servei de Música de la Fundació la Caixa, Mari Carmen Palma, que presentà la temporada juntament amb el director de la seu a les Balears, Jaume Martorell, i del delegat general de l'entitat bancària a les Illes, Guillem Pont, avançà que el curs d'enguany estarà dedicat al violí i l'impartirà Vartan Manoogian a partir de gener.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris