nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

El sexe pot ser mortal per a mares recents

Mantenir relacions sexuals pocs dies després d'haver donat a llum podria tenir conseqüències fatals per a les dones, segons reflecteix un informe publicat ahir al British Medical Journal.

Segons la publicació, dues joves mares moriren sobtadament mentre feien l'amor una setmana després d'haver parit, i presentaven els mateixos símptomes i la mateixa causa.

Ambdues moriren després d'haver desenvolupat embòlies o «bombolles d'aire» en artèries del cor i del cervell, a més de ser víctimes de coàguls al ventre.

Morir mentre es tenen relacions sexuals no és molt freqüent, i en el cas de les dones tendeix a ocórrer només en casos de pacients que pateixen malalties cardíaques, segons va informar la publicació. Per aquesta raó, es creu que hi podria haver una relació directa entre la mort de les dues mares, una de 22 i l'altra de 29 anys.

L'autor de l'informe, Philip Batman, de l'hospital de Bradford, indicà que normalment es recomana que les parelles no tenguin relacions sexuals fins que hagin passat almenys sis setmanes del part.

Especialment perillosa pot resultar la posició sexual en la qual la dona s'agenolla, ja que fa que l'estómac se situï damunt del costat dret del cor, segons indicà l'informe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris