muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

La «Frontera Sur» obre la presència espanyola a Sant Sebastià

El director, Gerardo Herrero, afirmà que és «un narrador que fuig del cinema d'autor»

Gerardo Herrero va viure ahir el seu dia d'angoixa, «me la jug», perquè s'exhibia a la crítica i al públic el seu cinquè llargmetratge, Frontera Sur, basada en la novel·la homònima d'Horacio Vázquez Rial, i que respon a la seva filosofia de cineasta: «Som un narrador, que fuig del cinema d'autor», digué.

Herrero es referma una vegada i una altra en la creença de fer «cinema de personatges. Cinema narratiu i amb aspiracions de ser comercial. Jo no faig pel·lícules per explicar la meva visió del món, m'interessa contar, i que aquest conte arribi al major nombre possible de persones», apuntà.

La seva presència al festival de Sant Sebastià ha estat una sorpresa: «tot ha estat molt ràpid, tenia una primera còpia i els agradà. M'ho varen proposar i aquí som, no esper entrar al palmarès, però és una bona plataforma per promocionar la pel·lícula».

Gerardo Herrero, autor de films com Territorio Comanche o Malena es un nombre de tango, gairebé sempre recorre a les novel·les per elaborar els seus guions. La raó: «La literatura d'aquest segle és molt visual, molt cinematogràfica i m'agrada fer guions sobre peces tan elaborades com les literàries». Així, escollí la novel·la d'Horacio Vázquez Rial per aquesta ocasió. Ell estava interessat a dur al cinema el fenomen de la gran emigració espanyola cap l'Argentina a final del XIX. Llegí guions, novel·les... però no trobava res interessant fins que topà amb Frontera Sur de Vázquez Riual.

Un greu problema sorgí en enfrontar-se a les 600 pàgines de l'obra, que tracta de tres generacions. Gerardo Herrero no és amic de col·laborar amb l'autor a l'hora d'elaborar el guió, però li féu una prova a Vázquez Rial i aquest respongué amb un esborrany «de clar plantejament cinematogràfic», per això compta amb ell des d'aquell moment. Després d'onze versions d'aquest guió, ja han escrit un nou projecte conjunt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris