muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Salut crea la Central de Coordinació COVID-19 per centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus a l'atenció primària de Mallorca

La Central, ubicada a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar, està operativa cada dia de la setmana de 8 a 20 hores.

CAIB

La Conselleria de Salut ha creat la Central de Coordinació del COVID-19 (CC-COVID-19) per centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus a l'atenció primària de Mallorca. La Central, ubicada a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar, està operativa cada dia de la setmana de 8 a 20 hores.

La Central de Coordinació COVID-19 s'ha creat amb l'objectiu de centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus i l'assistència extrahospitalària de les persones amb la malaltia confirmada. La gestiona la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i està integrada per tres dispositius: la Central, les unitats volants d'atenció al coronavirus (UVAC) i les COVID-exprés (punts per fer proves diagnòstiques). En aquests moments la Central té 506 casos en seguiment i ha donat 7 altes des que va començar a centralitzar els casos.

Aquest espai està ubicat a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar i hi fan feina 33 professionals, de 8 a 20 hores del dilluns al diumenge. Per dotar-la dels mitjans materials necessaris per acomplir les seves funcions, s'ha buidat la meitat de la planta de la unitat bàsica i s'ha condicionat amb 32 línies telefòniques, i es preveu sumar-ne 10.

Les funcions principals de la CC-COVID-19 són les següents:

1. Centralització de les peticions de pacients als quals cal fer la prova de detecció.
2. Realització de les proves diagnòstiques, que es poden fer mitjançant una UVAC o una COVID-exprés.
3. Recepció i comunicació dels resultats a les persones afectades.
4. Seguiment dels pacients positius per COVID-19: se'n fa el seguiment per telèfon o, en cas necessari, amb una visita presencial. Si el pacient millora, es programa una nova prova per confirmar la curació. Si empitjora, la UVAC valora el possible ingrés hospitalari.
5. Control preventiu i d'actuació a residències i institucions amb persones dependents.

El Govern ha reiterat que és important recordar que, segons estableix el Ministeri de Sanitat, les proves PCR estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (Policia Nacional espanyola, Guàrdia Civil, policies locals, forces armades, etc.) i als col·lectius més vulnerables atesa la seva situació de fragilitat davant el coronavirus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris