nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Denuncia una nova discriminació lingüística al cafè Colón i la Guardia Civil li diu «no te entiendo»

Nou i gravíssim cas de discriminació per raó de llengua al cafè Colón de Llucmajor. Antoni B.S. ha denunciat que una cambrera del local no el va voler atendre per haver-li parlat en mallorquí.

Quan el client va demanar el full de reclamacions, al que té dret qualsevol ciutadà, els responsables de l'establiment no li varen voler donar. No només això sinó que el varen insultar («ets un beneit» ) i li varen dir «radical» i «catalanista».

A més a més, un dels responsables del local li va dir «t'haurien de cremar!» i, fins i tot, un individu sense identificar li va arribar a pegar una coça.

Davant aquesta situació i el fet que els responsables del cafè Colón es negaven a facilitar-li el full de reclamacions, Antoni B.S. Va telefonar a la policia local de Llucmajor. La resposta d'aquest cos policial va ser inhibir-se del cas i remetre el denunciant a la Guardia Civil.

Quan va arribar una parella de la Guardia Civil, la cosa encara va empitjorar. Un dels dos agents va dir a Antoni B.S. Que la seva companya no l'entenia i que, per tant no es podia fer l'atestat i el va advertir que si continuava parlant mallorquí «te buscaràs un lio». L'altra agent del cos militar li va dir que «no te entiendo, ni tengo porqué entenderte».

Els agents de la Guardia Civil varen dir que la decisió de si Antoni B.S. Podia accedir o no als fulls de reclamació era qüestió de la policia local.

Al cap d'una estona varen arribar dos agents de la policia local que, segons els testimoni d'Antoni B.S. Feien befa d'ell.

A la fi, Antoni B.S. va poder redactar, fora del local i sota la pluja, la reclamació dirigida al Govern, que és qui té ara a les seves mans que fets tan execrables com aquest no es tornin a repetir mai més.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Alexandre, fa mes de 2 anys

És penós que això encara passi en el nostre temps. Força amic que lluites pels drets de tots els mallorquins, no estàs sol.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Allò que ja és massa és s'actitud de sa policia local, que depèn d'un ajuntament i, per tant, d'una entitat ben autòctona. Primer s'inhibeixen d'allò que és sa seua funció, que seria tot allò relacionat amb es fulls de reclamacions, i finalment hi acudiren, però quan vénen encara hi afegeixen més llenya fent-ne befa, com si fossin també guàrdies civils o un cos de suport (de fet, sovent ho són). Llavò veig comentaris en es sentit que volem una policia autonòmica. No basta que siga autonòmica, sa local ja és, com dic, una policia autòctona i fixau-vos com es comporta. S'han de formar es agents en un sentit que es veu que es de Llucmajor no ho estan i sa societat també s'hi ha de formar i per això cal mobilitzacions i pedagogia, però cap a tota sa població

Valoració:14menosmas
Per Joan, fa mes de 2 anys

Cuanta ignorancia leo en estos comentarios...son situaciones absurdas y ridiculas...no hay para tanto¡¡¡¡

Valoració:-24menosmas
Per On hi hagi un cafè mallorqui que se llevin els alt, fa mes de 2 anys

A Llycmajor hi ha més cafes, més barats, nets, que ho fan millor, que son amables i que no son racistes ni mallorquífobs .
No hem de ser beneits i donar ganàncies a aquesta gentola que es creu superior perque no sap parlar Català.

Valoració:32menosmas
Per el poble mana, fa mes de 2 anys

Aquest cap de setmana els "Naranjitos i Colegas" varen fer un amago de manif. sembla que eran uns 1,500 i vai voure algunes pancartas en l'escrit, aferrauvos, "Derecho humano, hablar su lengua" té crosta la Cosa Nostra fatxa, si hagueren escrit "derecho de los castellanos, hablar su lengua" ells se consideren" humanos" els galegos, els de Euskadi, els catalanoparlants, asturians, aranesos etc, no som humans, per tant, no podem parlar, xerrar, rallar, enrraonar la nostra llengua.A P.P.C. castellanos.

Valoració:15menosmas
Per Exigim justicia, fa mes de 2 anys

Volem tenir una policia autonomica que no ens tracti a noltros com a delinquents, malgrat ser les víctimes, ni que protegesqui a la mala gent si aquesta és espanyolista.

Valoració:18menosmas
Per balearium, fa mes de 2 anys

Algunos creen que provocando van a arreglar algo...
angelitos...

Valoració:-33menosmas
Per Barrufet, fa mes de 2 anys

-Quina raó tenía Antonio Machado quan fa molts anys va dir: …...Castilla miserable, hayer y siempre dominadora, hundida en tus andrajos desprecias cuanto ignoras.
-En resum, que encare hiá molte pedra per picár.

Valoració:30menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

On són es "defensors" des "mallorquín", des "bálèá" i tot aixó?

Valoració:25menosmas
Per Amples, fa mes de 2 anys

Pura esquizofrénia. Per una part te diuen que miris que posa el teu dni i per l´altre te diuen que si parles la teva llengua, contemplada i protegida a la Constitució ejpañola que han jurat defensar, "te buscarás un lio". Si però no, no però si. Anau a filar estopa.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris