cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Els feixistes assenyalen ara l'escola Mata de Jonc

19-08-2018

La matinada d'aquest diumenge han aparegut pintades de signe feixista a l'escola cooperativa Mata de Jonc, situada al carrer Son Espanyolet de Palma.

Les pintades amb lemes contra la llengua de Mallorca, estan signades amb la creu cèltica, que solen usar les organitzacions d'extrema dreta espanyolistes, i les sigles MP, corresponent a un grup autodenominat 'Movimiento Patriotico' que ja ha realitzat pintades i altres atacs com per exemple els realitzats al centre cultural Can Alcover de Palma.

L'Escola Mata de Jonc és una escola de Palma, fundada el 1975 (va començar a funcionar el 1977) que va ser la primera escola de les Balears a fer tot l'ensenyament en català. És una escola privada i concertada i s'hi imparteix ensenyament infantil, primari i secundari obligatori. És regida per una fundació creada el 2001 i propugna un ensenyament en català, integrador, aconfessional i amb una línia metodològica basada en el desenvolupament de l'individu

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bernat, fa 10 mesos

Aquestes pintades agressives i ofensives no serveixen més que per fer més gran la ruptura social-cultural. Els que veuen amb bons ulls les pintades els riuen la gràcia, evidentment, però els que se senten insultats-menystenguts-amenaçats es distancien radicalment dels autors ideològics de les pintades, fins al punt de no voler saber res d'ells, i es refermen en les seves conviccions.

Valoración:12menosmas
Per Focyou, fa 10 mesos

Siau qui sou mallorquins.
Vos aconsell mirar vilaweb.cat, un article de Vicens Partal i un altre demolidor ;" Les deu raons dels nervis descontrolats de Llarena arran del seu judici a Bélgica".
L'estat espanyol está cagat de por i Llarena conquegat de merda.

Valoración:14menosmas
Per Macià, fa 10 mesos

Per Foc.
1.Promallorquinisme???. Supòs que promallorquinisme, si et consideres una mica demòcrata, deu voler dir respectar sa voluntat del mallorquins, o no?, idò bé resulta que al 1983 el Parlament de les Illes Balears va aprovar per UNANIMITAT que l´idioma propi de les Illes Balears és el català, i al 2006 amb Jaume Matas com a President va retificar el mateix. Per tant a lo millor t´hauries de replentajar el significat de PROMALLORQUINISME.
2. Si tant PROMALLORQUI en sents, comença a xerrat i escriure en bon mallorquí, on has après tu el nom de FACCISME. Feixisme és una paraula italiana "Feixi combatenti italiani", traduit lliteralment, FEIX de combatents italians. Si tan promallorqui et sents no fa falta que et digui el significat d´una paraula tan mallorquina com "feix"

Valoración:17menosmas
Per Vergonya !, fa 10 mesos

Covards!

Valoración:14menosmas
Per La voz de su amo, fa 10 mesos

Què deuen cobrar els quatre moixos a disposició del Circoculo?
Segur que quatre peles mal comptades.
Pobres. No sben fer res mes.

Valoración:14menosmas
Per Idignant, fa 10 mesos

No és una creu cèltica, que aqui no hi pintaria res. Aquest dibuix vol ser el visor d'una metralleta.
Una vertadera animalada, que encara ho és més perque es trata d'una escola infantil, que si s'hagués fet a una escoleta de fatxes de les que en hi ha unes quantes, els autors ja estarien condemnats a un bon grapat d'anys. de presó.

Valoración:21menosmas
Per I tant!, fa 10 mesos

@Pere: I amb docents escollits per la Conselleria d'Educació mitjançant proves selectives, degudament publicitades i obertes a tothom que reunesqui els requisits i només als que els reunesquin.

Valoración:14menosmas
Per Foc, fa 10 mesos

????no se on veis tan de faccisme..jo diria promallorquinista..cuand es al reves no veix que vos escandalitzeu tant..

Valoración:-34menosmas
Per Catalunya Insular, fa 10 mesos

Uruguaià i andalús, sí. Castellà, no!

Nota: quina preocupació més grossa que tenen aquests espanyolistes, si només els importa la implantació i imposició de la llengua pròpia de Castella...

Valoración:27menosmas
Per Pere, fa 10 mesos

Conec profundament tots els concertats de Palma, i en general, són radicalment feixistes, plens d´odi cap a la nostra cultura. No tots, òbviament, però quasi tots. NO a l´escola concertada. O sí a la concertada, però amb les coses més clares (amb llengua i cultura) i baix estricta inspecció educativa.

Valoración:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris