cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Atacs gonelles i catalanofòbics contra 'Madò Pereta'

30-06-2018

El conegut actor Joan Carles Bestard ('Madò Pereta') ha estat el nou blanc d'atac de l'odi gonella i catalanofòbic a les xarxes socials. El grupuscle ultra conegut amb les sigles GAP ha fet una publicació al seu compte de Facebook criticant i insultant durament l'actor per defensar la llengua catalana i la tasca de recuperació de drets que desenvolupa l'Obra Cultural Balear (OCB).

A més, en la publicació d'aquesta pàgina ultra s'hi han vessat nombrosos comentaris que inciten a l'odi envers 'Madò Pereta'. L'actor ha difós diverses captures de pantalla amb els missatges ofensius i ha escrit el següent missatge en el seu compte de Facebook:

«Avui rep hòsties per tot arreu. Tot per defensar sa meva llengua. Es meu català illenc, es meu estimat mallorquí. Senzillament o bé hi ha molta dolentia, o no saben llegir ets articles publicats o ... un ja no sap ni que ha de dir. Al.lucinant. Crec que en sa meva primera intervenció deix clara sa meva posició i a més amb arguments. Desprès també començ a desbarrar un poquet quan se me perd es respecte. Es respecte MAI s'ha de perdre. Cadasqú que pensi com vulgui sobre aquest tema o un altre però sempre amb respecte. A més, tots aquests i aquestes que defensen tant es mallorquí me fan molta gràcia perquè el defensen escrivint en altres llengües. Defensa es mallorquí xerrant-lo i aprenent a escriure-lo per favoooor».

En aquest sentit, des de l'Obra Cultural Balear han volgut mostrar el seu «suport i agraïment» a Bestard per la defensa de la llengua catalana. «Davant de les persones catalanofòbiques, el millor que podem fer és demostrar que som gent educada i explicar que els criteris que defineixen la unitat del català són els científics, els de les millors universitats del món», ha dit l'entitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joana Pol, fa dervers d'un any

Anava a fer un comentari ben coent, però l'usuari "Idò sí" ha expressat amb respecte i elegància el meu propi pensament, així que em limitaré a dir que tot i tenir opinions diferents den Joan Carles Bestard Bosch en certes coses, respecto molt la seva feina i li en dono les gràcies, no tan sols per portar l'humor a molta gent que el necessita, sinó per fer-ho alhora que defensa la nostra llengua. Una abraçada des d'aquí.

Valoración:10menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Benvolgude Madó Pereta, sr,Joan Carles Bestard, hi ha molta gent per aquí, que es capet no els done per més,i els arguments i raonaments els importen un rave, de una estelleta voldran fer un fogueró, tot val en contra del catalá, i per engreixar aquesta fòbia, com deim aquí -s'aferran a s'emblenquinat- i lo trist d'aixó, son aquests que duen la mallorquinitat per bandera, a més, si hi han de posar violència, li posen, amb insults, sempentas, cops de puny o espenyant paredetas.
I crec que Madó Pereta ha fet més per el mallorquí (catalá de Mallorca com deis) que tota aquesta gent, i acab, podem xerrar de tot com Deu mana, abraços.
Salut i república.

Valoración:7menosmas
Per Quan no se té raó, se sol cridar i faltar, fa dervers d'un any

A més de defensar.una aberració i una mentida, de ficar-se sense cap mirament dins qualsevol web, digital o perfil de les xarxes socials que defensen la nostra llengua sencera i sense mutacions, fent la contrària i insultant als que no els van per les seves, tampoc miren prim a l'hora de faltar al respecte a les persones que son conegudes dins el món intel.lectual o artistic.
Crec que ja comença a ser hora de que els posem al seu lloc, a aquesta gent que cerca brega continuament i no té el mínim respecte als damés.

Valoración:10menosmas
Per toni m.p., fa dervers d'un any

Madò Pereta és entranyable, i realment molt atenta a mals de panxes. Amb formes, bondadosa, i una espurna cultural plena de salero i criteri.
I tot i que molts no en som seguidors de cada dia, de tant en tant ens ha sorprès i enriquit sa vida quan l'hem captat.
A qui no els agrada i ho diuen amb art tan arrogant i histriònic, i criteris poc clars, donc s costen de seguir.

Visca sa senzillesa i calidesa de Madò Pereta.

Valoración:3menosmas
Per Idò sí., fa dervers d'un any

Potser les dues coses: dolentia i ignorància. Qui no sap d'economia i no es veu capaç de fer la declaració sobre la renda acudeix a un gestor expert; qui té mal de panxa i no sap que ha de fer, acudeix a un metge; qui té ganes d'un bon dinar, acudeix a un bon restaurant. Però ah! Molts que no saben res de lingüística ni de gramàtica, en aquesta terra nostra, acudeixen a altres que tampoc no en saben res per a, entre tots, embullar més la troca, i insultar tots aquells que han estudiat bé el tema i procuren parlar i escriure bé. Seria cosa de riure si no fes plorera.

Valoración:26menosmas
Per M, fa dervers d'un any

I no se pot denunciar davant els jutjats, aquesta mentida sobre la llengua?
És in frau històric i també, un intent de destrucció del patrimoni immaterial.

Valoración:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris