cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Sancionen eivissencs que participaren a les mobilitzacions per la democràcia

Esquerra Republicana d'Eivissa i Formentera ha alertat aquest dimecres que la «repressió antidemocràtica» també ha arribat a Eivissa. Diverses persones d’Eivissa que han participat en les mobilitzacions a favor de la democràcia a Catalunya, i en contra de la repressió policial, la intervenció de l’Estat i l’existència de presos polítics, comencen a rebre notificacions amb sancions de 601 euros per la seva presència en aquestes mobilitzacions.

En concret, es tracta de persones que participaren en la mobilització del 20 de setembre a Eivissa, en què es protestà per la intervenció de diverses conselleries de la Generalitat i per les detencions que es produïren. Aquell dia les manifestacions de protesta es dugueren a terme a Eivissa de forma «absolutament pacífica», amb una concentració al passeig de s’Alamera.

De moment, Esquerra Republicana té constància que la sanció ha arribat a diverses persones que varen ser identificades pels voltants d’aquella concentració, tot i que desconeixen el nombre total d’expedients que es puguin tramitar. Aquestes persones són acusades de «negar-se a identificar-se». No obstant això, totes elles afirmen que varen facilitar la seva documentació als agents, com demostra el fet que han rebut la notificació de sanció gràcies a les dades que els varen donar. També afirmen que estudiaran si poden realitzar alguna actuació per defensar-se d’aquestes acusacions, que consideren del tot «infundades».

Des d’Esquerra Republicana consideren que aquestes sancions no són més que un «acte de repressió» per la participació en aquelles mobilitzacions. «El que s’intentava per part dels agents era atemorir la gent que volia protestar, fins i tot amenaçant amb sancions que ara s’ha vist que s’han materialitzat, encara que sigui falsejant la realitat».

«Volem protestar enèrgicament per aquesta actuació dirigida per la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat, que és l’organisme encarregat de tramitar les sancions. L’Estat espanyol mostra, una vegada més aquests darrers temps, la seva cara més antidemocràtica, repressora de llibertats fonamentals com el dret a la manifestació i a l’expressió», expliquen des del partit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Ah! Sa notícia no és apareguda a sa premsa local eivissenca, si més no a Diario de Ibiza, que és es rotatiu "progre" enfront de "Periódico de Ibiza y Formentera", que és una espècia de "Las provincias"

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

No han fet res contra s'energumen que llançà una pedrada contra una dona qui li recriminà una acció a sa manifestació unionista de dia 7 d'octubre a Palma (http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2017/10/07/mujer-recibe-pedrada-cara-durante/1253803.html), ho fan contra qui es manifesta per unes idees determinades, unes idees que no els agraden. A més, a Eivissa, un lloc on és difícil mobilitzar sa gent, ho tenen més fàcil per a reprimir-mos per sa dificultat de trobar solidaritat per sa manca de consciència política (a Alacant ha pogut passar igual). Es franquisme començà molt dur i amb ses dècades anava perdent força, mentre que es règim dit "del '78" (ja no se li diu democràcia) sembla que és a s'enrevés, amb es pas des temps es va tornant més intolerant

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris