niebla
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

«La violència no es troba dins cap ètnia, ni religió, ni cultura, ni ideologia, ni llengua»

136691

Neus Sánchez, una jove estudiant mallorquina que viu a Barcelona, ha fet públic el seu testimoni de com va viure l'atac gihadista perpetrat a La Rambla de Barcelona a través d'un comunicat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, entitat en la qual participa.

«Faig públic aquest comunicat a petició de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, mitjançant el seu Secretariat, entitat a la qual pertanyo i m'ha donat tot el seu suport en els greus moments que hem patit les persones que hem viscut en primera persona l'atemptat perpetrat a Barcelona» explica Neus Sánchez.

La jove diu: «No explicaré els detalls que desgraciadament acostumen a suscitar l'interès de la gent més propera al sensacionalisme. Allò que sí vull deixar palès és que quan vaig ser conscient que fugia d'un acte violent del qual encara no en coneixia la magnitud, la resta de gent que també en fugia no tenia a efectes externs, cap nacionalitat. Era gent innocent fugint de fanàtics i assassins».

Sánchez continua la seva reflexió: «Aquelles hores que vàrem haver de romandre tancats, en el meu cas a un establiment a la cruïlla oposada a la Rambla de Plaça Catalunya, les vaig compartir amb persones d'arreu del món, també de trets àrabs. Crec que aquest és un detall que no hem de passar mai per alt com a societat. Si ho feim, estarem actuant com desitgen els fanàtics que han duit a terme l'atropellament massiu.

La violència no es troba dins cap ètnia, dins cap religió, dins cap cultura, ni ideologia, ni llengua. La violència és allò que utilitza la gent irracional per aconseguir els seus objectius i poc té a veure amb el seu origen. Si desitjam una societat que visqui en pau i llibertat, valors pels quals vaig decidir un dia formar part de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, hem de combatre la irracionalitat amb racionalitat, la violència amb pau, i distingir molt bé qui és culpable i qui és innocent. I aquesta distinció no la farem bé si fixam l'atenció en el color de pell i la manera de parlar».

«Som gent de seny i de pau. Ara ens toca defensar-ho i demostrar-ho» conclou la jove.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Malauradament ja hi ha un cas en què l'han empresa de forma brutal contra un al·lot marroquí pes sol fet de ser-ho i ha set a València, això és, en es Països Catalans. Potser era un blaver
(http://www.diariodeibiza.es/sucesos/2017/08/21/agreden-nino-marroqui-valencia-grito/935569.html)

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris