algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Jack l'Esbudellador era un immigrant polonès, segons proves d'ADN

L'assassí en sèrie Jack l'Esbudellador' era un immigrant polonès anomenat Aaron Kosminski, segons proves d'ADN trobades a la roba d'una de les seves víctimes durant els crims que va cometre al districte londinenc de Whitechapel a la fi del segle XIX, informa el diari britànic 'Daily Mail'.

El descobriment de la identitat de 'l'Esbudellador' va ser realitzat després que un empresari identificat com Russell Edwards comprés 2007 el xal pertanyent a Catherine Eddowes, la segona víctima de l'assassí, i lliurés la roba al doctor Jari Louhelainen, especialitzat a analitzar proves genètiques de crims històrics.

El doctor Louhelainen aconseguir extreure l'ADN del material, que contenia tant la sang de Eddowes com el semen del seu assassí. Després de verificar que la peça de roba pertanyia a la morta a través de l'estudi genètic dels seus descendents, Louhelainen va procedir a comparar el semen de l'assassí amb els sospitosos de l'època.

Un perruquer polonès
Kosminski, de 23 anys en el moment dels assassinats, era un perruquer polonès que havia escapat dels pogroms russos en 1880, i va ser considerat en l'època com un dels sospitosos més probables. Els documents li assenyalaven com un «probable esquizofrènic paranoic amb al·lucinacions auditives i propens a la masturbació», d'acord amb les notes del responsable de la investigació, l'inspector en cap Donald Swanson.

La Policia mai va aconseguir recaptar les proves necessàries per condemnar Kosminski, tot i que un testimoni va situar en l'escenari d'un dels crims. No obstant això, les autoritats li van posar sota vigilància constant fins que finalment va ser ingressat en una clínica psiquiàtrica on va romandre fins la seva mort.

Finalment, el metge va aconseguir posar-se en contacte amb una descendent britànica de la germana de Kosminski, Matilda, amb la qual compartia ADN mitocondrial.

«La primera mostra d'ADN va demostrar una coincidència del 99,2 per cent. La segona va llançar un 100 per 100 de coincidència», escriu el metge al diari britànic. «Vaig ser capaç fins i tot d'identificar l'ètnia i procedència geogràfica de l'ADN extret, pertanyent al haplogrup T1a1, comú en les persones d'ètnia russa i jueva».

«Ara, em sento orgullós de dir, sense cap mena de dubte, que Aaron Kosminski és la identitat de Jack l'Esbudellador», conclou el metge.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cucut, fa mes de 6 anys

"Otro de los sospechosos de Macnaghten fue Aarón Kosminski,5 un judío polaco residente en Whitechapel que sentía un odio más patológico que visceral hacia las mujeres, y que fue ingresado en un hospital psiquiátrico en marzo de 1889 por sus tendencias homicidas.

El doctor Houchin, quién certificó la locura de Kosminski, describió su comportamiento: "declaró que es dirigido y que sus movimientos son controlados por un instinto que informa su mente; dijo que conoce las actividades de toda la humanidad, y rechazó casi todos los alimentos porque su instinto le decía que no lo haga".

En los registros del hospital sólo se ha encontrado una mención de comportamiento agresivo por parte de Kosminski, si bien su estado mental parecía deteriorarse con el tiempo: "Incoherente, de vez en cuando excitado y violento. Hace unos días se subió una silla, e intentó golpear al asistente."

Durante el tiempo que permaneció recluido, había sido diagnosticado como "enfermo crónico inofensivo, de vez en cuando molesto, pero no violento, que se recluye cada vez más en su propio mundo hasta el punto de no saber su edad o cuanto tiempo ha estado interno".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris