cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Les productores audiovisuals demanen a Bauzá un pla urgent de reforestació

APAIB considera que "no és prudent estalviar esforços" en la protecció de la Serra de Tramuntana

Les productores reclamen que el pla inclogui “mesures preventives efectives” en la lluita antiincendis.

MICHELS

L’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) ha demanat al Govern de José Ramón Bauzá "un pla urgent de reforestació” de l'àrea arrasada per l'incendi. El foc, que afectà Andratx i Estellencs, cremà més de 2.300 hectàrees i és un dels pitjors incendis de la història de Balears.

Les productores reclamen que el pla inclogui “mesures preventives efectives” en la lluita antiincendis, per tal que les actuacions inicials davant la detecció dels focus siguin “infal·libles i impedeixi la propagació" de les flames.

APAIB considera que el manteniment del nostre paisatge “és bàsic” per a la indústria turística, cinematogràfica i per a l'economia en general. És en aquest sentit, que consideren que "no és prudent estalviar esforços en aquest àmbit".

L'entitat, a més, assegura que "tot i que Mallorca manté una gran part de l'atractiu com a plató, els fets ocorreguts el passat cap de setmana suposen una pèrdua i un toc d'atenció important”. Segons les productores, aquest fet ens ha de “fer prendre consciència del valor que tenim, en un moment en què ens estam esforçant per aconseguir nous rodatges sense suport públic, essent la Serra de Tramuntana una esplèndida tarja de visita".

Les peticions de les productores també han rebut el suport de la CAEB. En aquest sentit, assenyalen que les "la nostra riquesa natural és el pilar que sosté el turisme i, en conseqüència, a la nostra economia, donant un valor afegit a activitats que sostenen a desenes de milers d'empreses, llocs de feina i famílies, una bona part tècnics i extres de la indústria cinematogràfica balear".

Eradicació de pràctiques de risc
En aquest sentit, l'entitat empresarial confia que la desgracia serveixi per marcar definitivament “l'eradicació de pràctiques de risc” així com la millora de la prevenció per part de les institucions. Una tasca en la qual s'hi ha d'implicar “tota la societat”.

Finalment, les productores remarquen que els valors naturals de Tramuntana són un al·licient important per a la promoció de la indústria audiovisual. En aquest sentit, recorden el rodatge de la pel·lícula Cloud Atlas, dirigida pels germans Wachowski i que va comptar amb la participació dels actors Tom Hanks i Halle Berry. La cinta, que reprodueix diversos paisatges de Tramuntana, injectà a l'economia balear al voltant de 5 milions d'euros de manera directa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris