algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Alarma pel despreniment de tones de pedres de la Gubia

L'alarma va botar ahir dematí a Bunyola, quan abans de les onze es produí un despreniment al penyal de Son Poc, a la zona de la Gubia. Caigueren tones i tones de pedres que no provocaren ferits, però sí importants danys materials. Sandra Reig, veïna de Bunyola, ho visqué en primera persona i encara se'n fa creus, perquè una roca de grans dimensions quedà incrustada a la teulada de ca seva, a can Boga.

Sandra explicà que "era a la portada fent net i vaig sentir com un tremolor. Vaig córrer per avall com vaig poder i em vaig acotar en veure com queia la muntanya. Han caigut un munt de roques, algunes eren com cotxes tot terreny o fins i tot més grans". La bunyolina afegí que "estava tota sola. Havia deixat la nina a l'escoleta, havia anat a pilates i just estava netejant una cosa que la cussa m'havia embrutat. He agafat la mànega i llavors he sentit el tremolor. Ha estat molt ràpid". Tot seguit, i amb un amic que feia feina a la finca, "hem baixat cap a baix com hem pogut. Encara rodolaven pedres". L'home era al jardí amb una màquina i li han caigut dues pedres a banda i banda, segons la Policia Local.

El batle del municipi, Jaume Isern, explicà que "el més important és que no hem hagut de lamentar danys personals". I afegí que "el tremolor s'ha sentit pràcticament a tot el poble. S'ha originat tot un nigul de pols. La Policia m'ha avisat i hem vingut a veure què havia passat. Al poble hi ha hagut molta expectació perquè la veritat és que la grandària de les pedres és espectacular". La primera vara indicà que "la pedra ha caigut damunt la teulada de la casa i ha fet malbé, sobretot, una habitació (la de la nina) i un bany". Sandra, que era amb ell, assenyalà que "ens han dit que la casa ja no és habitable".

Isern explicà que la finca és en un camí privat a 500 metres de la carretera, a prop de Can Penasso. També digué que altres cases se n'han vist afectades, però no tan directament. "Sí que han caigut roques en terrenys i marjades a can Boga i en terres limítrofes, tots en zones rústiques", afirmà.

El despreniment, apuntà, ha tingut lloc en una de les tres muntanyes que es veuen just abans d'arribar al túnel de Sóller. Indicà que és una zona freqüentada per senderistes. El batle també digué que no havia estat necessari tallar cap carretera i que tots els serveis d'emergències s'havien activat.

A la zona es desplaçaren Bombers de Mallorca, Policia Local i Protecció Civil de Bunyola, Guàrdia Civil i fins i tot el SAMI 061. Des de l'112 feren saber que una torre d'alta tensió també havia estat arrossegada per l'esllavissada. La Policia Local explicà que el despreniment es pot haver produït a causa de les pluges i gelades, les quals podrien haver congelat la roca i l'haurien fet cruixir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris