algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Les pluges sacsegen Balears

Emergències registrà un total de 32 incidències per precipitacions intenses. Una tromba d’aigua inundà el CEIP Son Basca de sa Pobla, que féu suspendre les classes

23322

A la zona de sa Pobla caigueren 75 litres en 3 hores.

ALEJANDRO SEPULVEDA

Les pluges tornen a sacsejar Balears. El Servei d'Emergències va atendre ahir un total de 32 incidències relacionades amb les precipitacions, localment intenses, caigudes a la matinada de diumenge a dilluns. La majoria foren de caràcter lleu, però es produïren diversos talls de carreteres que al migdia foren reobertes.

La incidència més greu es va registrar a sa Pobla, on varen caure 75 litres per m2 en tres hores. Una forta tromba d'aigua tomà la paret del CEIP Son Basca, que quedà inundat. Afortunadament, no hi havia classe quan hi va tenir lloc l'incident i ningú no en resultà ferit. Els prop de 400 al·lots no varen assistir a classe ahir, i els mestres i el personal col·laboraren en la neteja de les instal·lacions. Avui és previst que s'hi reprengui l'activitat normal.

El servei de l'112 va rebre 508 cridades relacionades amb les tempestes. La majoria, 18, foren per inundacions a habitatges, comerços i vies públiques. També es registrà un incident a la mar, amb un vaixell a la deriva, a més d'una desena d'avisos per obstacles perillosos a les carreteres. A més, hi hagué un accident sense ferits.

Amb tot, tres carreteres foren tallades durant la nit i varen ser reobertes ahir migdia. Les vies afectades a Mallorca foren la DT-3433, de sa Pobla a l'Albufera, i la DT-3422, de sa Pobla a Búger. Les dues quedaren negades. A Eivissa, se'n veié afectat el túnel d'accés a l'aeroport de la Platja d'en Bossa. De fet, l'autovia quedà desbordada d'aigua. Els problemes es concentraren sobretot a Mallorca, on es registraren 9 incidents a Inca i sa Pobla; 2 a Palma i Búger; i 1 a Alcúdia, Llucmajor, Muro, Pollença i Selva. A Menorca hi va haver 3 incidents, dos a Ciutadellla i un a Ferreries, i a Eivissa dos, un a Sant Joan i l'altre a Sant Josep.

La majoria de veïns que en veiren afectats els habitatges varen aconseguir recuperar la normalitat en poques hores. Tot i així, en alguns indrets del Pla hi havia fins a tres pams d'aigua.

Alerta per temporal

La Direcció General d'Emergències manté encara l'alerta groga a tot l'Arxipèlag per pluges, vent i fenòmens costaners adversos. S'espera que en les properes hores s'acabi amb aquesta inestabilitat atmosfèrica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 8 anys

sacsegen = sacsen

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris