algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
23°

Un tècnic forestal confessa l’autoria de 13 incendis

Franscisco M.M., de 40 anys i natural d’Alaró, fou detingut per la Guàrdia Civil, a qui va reconèixer haver provocat 9 focs a Mallorca i 4 a Menorca. La revenja en podria ser el mòbil

27890

El foc a Son Parc i la Costa Nova devastà un total d'11 hectàrees.

SERGE CASES

Un tècnic forestal, especialitzat en la lluita contraincendis, ha confessat ser l'autor de 13 focs registrats a les Balears aquest estiu. En concret, Francisco M.M., detingut diumenge per la Guàrdia Civil de Maó, ha confessat haver provocat 9 incendis forestals a Mallorca i 4 més a Menorca.

El Seprona (Servei de protecció de la natura) de la Guàrdia Civil feia mesos que seguia la pista del piròman, que multiplicà els atacs a Mallorca a l'estiu. Entre els dies 9 i 14 de setembre també cremà diversos paratges de Menorca i els agents començaren a estudiar la possibilitat que es tractàs del mateix individu.

Poc després, i arran de diverses pistes, entre les quals hi havia la del vehicle blanc sospitós, la Benemèrita tancà el setge sobre un possible autor i inicià un control de les seves activitats. A través d'aquest seguiment, que es va dur amb la màxima discreció, s'obtingué una "gran quantitat d'indicis" que portaren a la seva detenció diumenge. El sospitós, natural d'Alaró i de 40 anys, hauria treballat per a un consorci estatal especialitzat en la lluita antiincendis. Els investigadors creuen que hauria fet servir els seus coneixements per atacar en els punts on podia fer més mal. Encara que en un primer moment l'home va negar qualsevol vinculació amb els focs de Menorca, poc després entrà en "contradiccions". Al cap de diverses hores d'interrogatori, finalment en va reconèixer l'autoria. Ja ahir, s'enfonsà del tot i confessà haver perpetrat 9 focs registrats a Mallorca. Tot fa indicar, segons fonts del cas, que l'home va actuar mogut per afany de revenja.

Corroborar-ne la versió

Amb tot, la Guàrdia Civil ha posat en ‘quarantena' la declaració i ara tracta de verificar si realment la seva confessió és certa i creïble. Segons sembla, el sospitós tenia una parella estable a Menorca, on viatjava amb certa freqüència. Ara, la Benemèrita està comprovant si les seves estades a les dues illes coincidiren amb els incendis que, diu, ell va provocar. Anit era previst que el sospitós passàs a disposició judicial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A porgar fum, fa mes de 8 anys

En aquest tipo li haurien de prendre foc!
I a tu, Docent, sa veritat és que sa teva intervenció a més d'indecent és pròpia d'un gilipolles; si tens problemes territorials, t'els fiques pes c*l, que això no fa més que fotre lo que de per sí ja està ben fotut. Sort que no tothom pensa com tu. Entre polítics, pirats i gent com tu estam ben arreglats.

Valoració:0menosmas
Per tomeu, fa mes de 8 anys

Idò això són els exaltats, gent poc reflexiva però molt empipada amb el que passa, que un dia calaran foc al bosc, altra a un cotxe, altra tiraran una pedra a un polític o s'enfrontaran a la policia. No sé exactament de qui és la culpa davant d'aquests fets, però pens que els polítics amb els seus discursos i fets, a vegades "incendiaris", tenen part de culpa.

Valoració:1menosmas
Per X, fa mes de 8 anys

Jo penso que només feia una feina per encàrrec.

Valoració:2menosmas
Per Idees, fa mes de 8 anys

I si estassin tot l'any contractats per fer un manteniment sostenible dels boscos... per exemple seguir fent carbó de l'excedent de llenya, preparar la fullaca per a compost, mantenir l'explotació per a biomassa i no haver d'importar merda de l'estranger, recollir l'oliva a qui no la vulgui o no la pugui collir i fer-ne olivetes o un bon oli.... no serà per idees!

Valoració:6menosmas
Per B., fa mes de 8 anys

La millor sentència i la millor condemna seria que anàs a totes les escoles de les nostres illes i, aula a aula, cada any llegís aquesta carta: http://evolucioterra.blogspot.com.es/2011/01/carta-del-cap-indi-seattle-al-president.html

Valoració:1menosmas
Per Ropit., fa mes de 8 anys

No sé que passa. Fa 10 anys jo era a León hi hi havia molts d'incendis. Va resultar que els incendiaris també foren alguns Guàrdies Forestals INTERINS. Per tenir feina, supòs.

Valoració:1menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

No li faran res. És molt pitjor cremar dues illes que un cotxe, però, és clar, els arbres i animals no tenen càrrecs polítics i no poden reclamar venjança. No sé quina pena ficaran al jove del cotxe però la d'aquest s'hauria de multiplicar per cent.

Valoració:8menosmas
Per Ferran, fa mes de 8 anys

Ja està bé de condescendència amb els piròmans.... Un incendi forestal no només suposa destruir el patrimoni naturals, posa en risc la vida de totes les persones que participen en l'extinció i de les persones que resideixen a la zona, a banda de la possibilitat de destrucció de béns particulars.

En aquest individu li poden posar les penes consecutives i així difícilment tornarà a pegar foc enlloc.

Valoració:11menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

El tractament de casos similars, per no dir, IGUALS, es per part de els cosos de seguretat, aberrant, i contrari a qualsevol norma d'etica i democratica.
Al dos joves que cremaren el cotxo d'un batlle pepero, casi el linxen, ronya durant tota la setmana.
Al que hen ha perjudicat a tots mitjançant cremar boscos a l'axipelag, dels que varen dir que sols a Mallorca tenien un cost de 4.000 milions d'eurons, s'amaga el nom i tant de misteri.
Vergonyos!!

Valoració:35menosmas
Per Tramuntana, fa mes de 8 anys

No me puc creure el que llegesc. Enlloc d'estar contents donam la culpa als mallorquins? Aquest sunat és indiferent que sigui de Mallorca, de Menorca, d'Eivissa o de Madrid, és un pirat que un poc més i deixa sense boscos a dues illes! Hauriem d'estar molt contents que sigui en mans de la justícia. És més, cap persona de bé donaria la culpa a algú d'alguna cosa pel simple fet de ser d'un lloc determinat.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris