muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Acusen dos tècnics de l'accident d'Spanair a Barajas

El jutge ha tancat les diligències d'investigació del sinistre ocorregut el 20 d'agost de 2008, i tot seguit s'obrirà el judici oral

29094

L'avió caigué al final de la pista de l'aeròdrom madrileny.

Efe(Arxiu.)

El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha tancat les diligències d'investigació de l'accident de l'avió d'Spanair ocorregut el 20 d'agost de 2008 a Barajas i ha reduït el nombre d'acusats de cinc a dos, ambdós tècnics de manteniment, segons han confirmat fonts del TSJM.

En una interlocutòria, el jutge Javier Pérez transforma la fase de diligències d'investigació en procediment abreujat, la qual cosa suposa el pas previ a l'obertura de judici oral on es determinen les acusacions dels que s'asseuran a la banqueta.

Els tècnics acusats pel jutge són José Antonio Viñuelas i Felipe García Rodríguez, als quals se'ls atribueix 154 delictes d'homicidi imprudent i 18 delictes de lesions imprudents.

D'altra banda, el jutge, arxiva les acusacions formulades fins ara contra el cap de manteniment Jesús Torroba, el cap de la Divisió de Manteniment en Línia d'Spanair David Torres i el cap de la Divisió de Qualitat de la companyia aèria Alejandro Sahuquillo.

Pronunciament d'Spanair

En referència a això, l'aerolínia Spanair ha dit avui que té "plena confiança" en la capacitat professional dels seus empleats, segons ha explicat un portaveu oficial.

Segons la companyia, la qualitat d'imputats d'aquests dos tècnics no suposa la seva culpabilitat, i ha sostingut que els serveis jurídics de l'aerolínia estan analitzant la interlocutòria del jutge per decidir els passos a prendre.

En aquest sentit, han assegurat que Spanair continuarà "col·laborant plenament" amb el jutge per a l'esclariment dels fets, alhora que ha recordat que la companyia aèria sempre ha respectat el procés judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris