algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Anul·lat el sorteig per a una operació d'estètica per a al·lotes

L'administrador de la promotora ha explicat que no hi va haver "mala intenció" i ha considerat que l'Institut Balear de la Dona ha fet una "mala interpretació"

L'administrador de la promotora musical Eventos Club 25 SLU, Joan Rosselló, ha decidit anul·lar el sorteig que s'havia de dur a terme en una discoteca de Mallorca d'un xec regal de 4.500 euros perquè les dones es poguessin sotmetre a una operació d'augment de pit, a una liposucció, a botox o a un tractament de rejuveniment en una clínica de Mallorca. En declaracions a Europa Press, Rosselló ha recalcat que no hi va haver "mala intenció" en oferir la possibilitat de participar en l'esmentat sorteig i ha considerat que l'Institut Balear de la Dona ha fet una "mala interpretació" d'una cosa que "no era ni sexista, ni masclista".

Precisament, l'Institut Balear de la Dona ha demanat la suspensió de l'esdeveniment, mentre el PSM-IV-Entesa havia presentat davant d'aquest organisme una denúncia en contra de la "publicitat sexista" de la promotora musical. Per la seva part, el PSIB-PSOE havia criticat la "instrumentalització sexista" dels cossos de les dones amb finalitats comercials. "En cap moment no hem volgut lligar cap espectacle, sinó que només hem ofert un regal a les dones, com a qui obsequia un viatge, per la qual cosa no hem volgut ofendre, ni molestar a cap dona, sinó que havíem preparat el sorteig del xec amb la millor intenció del món", ha recalcat.

Rosselló ha explicat que el xec regal, que permetia a la guanyadora sotmetre's a una operació d'augment de pit i que s'havia de rifar a la discoteca Es Fogueró el pròxim dilluns, 5 de desembre, només pretenia atreure al major número de públic femení a la festa, ja que "on van les dones, van els homes darrere".

No obstant això, ha lamentat el "escàndol que s'ha armat", per la qual cosa ha reiterat que aquest mateix divendres, Club 25 anunciarà a través dels mitjans de comunicació la seva decisió d'anul·lar el sorteig, per al qual calia, pagar una entrada de 20 euros, si bé es podia entrar a la festa sense participar en el sorteig abonant 15 euros en taquilla. Rosselló ha reiterat que "no hi havia maldat" en aquest sorteig, mentre ha destacat que no només podien participar les dones, sinó també els homes comprant una entrada de 20 euros perquè, en cas que els tocàs, poguessin regalar el xec regal a les seves parelles, a fi que se sotmetessin a un augment de pit, a una liposucción o un bótox.

Només s'havien venut 200 entrades

Malgrat el sorteig de l'esmentat xec de 4.500 euros, ha reconegut que, fins al moment, la venda d'entrades anava "molt fluixa", tenint en compte que només s'havien venut unes 200 entrades per participar en el sorteig, malgrat que s'havien posat en venda 1.200. Així, després de la decisió d'anul·lar el sorteig, ha anunciat que tornarà la diferència econòmica de les entrades a totes aquelles que hagin pagat ja els 20 euros i fins i tot a l'import complet de l'entrada, en cas que ja no vulguin acudir a la festa, denominada 'Pòquer d'Asos' i que se celebrarà el 5 de desembre entre les 22.00 i les 06.00 hores.

Finalment, Rosselló ha avançat que aquest mateix divendres, Club 25 canviarà la foto de perfil a la seva pàgina de facebook per eliminar el sorteig que estava anunciat al cartell, si bé ha subratllat que serà impossible imprimir nous cartells per afferar-los al carrer, tenint en compte que "ja no hi ha temps i que, a més, s'elaboren a Alemanya".

Denúncies

L'Institut Balear de la Dona ha demanat avui la suspensió del sorteig d'una operació d'augment de pit organitzat per una discoteca de Mallorca i ha informat del fet a l'Observatori de Publicitat del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat per considerar que atempta contra la dona. L'entitat ha pres les esmentades mesures en conèixer que una sala de festes ha organitzat un acte el pròxim dilluns lliurarà un xec regal entre les dones que hi assisteixin, amb el qual la guanyadora, entre altres coses, es podrà sotmetre a aquesta operació, ha informat el Govern en un comunicat.

Ja que la finalitat de l'Institut és elaborar i executar les mesures necessàries per fer efectius els principis d'igualtat entre home i dona, i eliminar qualsevol forma de discriminació, l'entitat ha manifestat la seva disconformitat amb aquest acte festiu. El rebuig de l'entitat es recolza en el compliment de la Llei 5/2000, de 20 d'abril, de l'Institut Balear de la Dona, i la Llei 12/2006, de 20 de setembre, per a la dona, i d'acord amb els articles 14 i 41 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

L'Institut ha assegurat que en aquest tipus d'actes "es presenta a la dona com un objecte eròtic, frívol i subjecte a la instrumentalització del seu cos", i que el sorteig en concret "atempta contra la dignitat de les dones". L'entitat ha instat a l'empresa organitzadora de l'acte a la retirada immediata d'aquests premis o la seva modificació per altres que respectin el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe.

El PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE ha criticat la "instrumentalització sexista" dels cossos de les dones amb finalitats comercials que, a la seva opinió, està fent una sala de festes de Mallorca que ha anunciat un sorteig d'una operació d'augment de pits. L'Institut Balear de la Dona ja ha demanat la suspensió d'aquest esdeveniment, organitzat per la promotora musical Club 25 en una sala de Mallorca. Així mateix, també ha anunciat que informarà d'aquest fet a l'Observatori de Publicitat del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat.

"Aquest tipus de missatges instrumentalitzen el cos de la dona i redueixen la seva vàlua personal a la seva imatge, de forma frívola i superficial", ha lamentat en un comunicat la secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, Silvia Cano, que ha considerat "denigrant" aquesta iniciativa.

A més, Cano ha demanat l'Institut Balear de la Dona que "no baixi la guàrdia en la lluita contra el sexisme", el qual ha assenyalat que encara està "molt vigent" en la societat. "Hem avançat molt, però hi ha estereotips i actituds que encara estan", ha emfatitzat.

Altres crítiques

La coalició PSM-IV-ExM ha denunciat a una discoteca de Palma per publicitat sexista per rifar una operació de cirurgia estètica per a al·lotes valorada en 4.500 euros. En la denúncia presentada davant de l'Institut Balear de la Dona se sol·licita la retirada de la publicitat de la promotora musical Club 25, que pretén donar un premi consistent en un val per dur a terme l'operació d'estètica referida.

La coalició considera "inacceptable i denigrant" aquest acte promocional i demana la seva retirada immediata. En un comunicat, PSM-IV-ExM ha considerat "sexistes" aquest tipus d'esdeveniments i promocions "que fomenten la consideració de la dona com a objecte sexual i fomenten el culte a la bellesa basada en l'estereotip juvenil".

Consideren que aquesta publicitat suposa "un acte d'humiliació" de la dona com object de desig amb una única finalitat comercial i, a més, promou "la banalización d'una operació estètica sense tenir en compte que es tracta d'una intervenció hospitalària que sempre suposa un risc per a la salut".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vives, fa mes de 9 anys

L'Institut Balear de la Dona no sabia res de l'assessor de l'ajuntament de ppalmademallorca que ha estat destituït?

Valoració:6menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

Una mostra més d'aquesta societat hedonista i estúpida, filla del liberalisme.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris