nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Assalt a la seu de Cursach, amb forat i bloqueig d’alarmes

Una setmana abans, a les mateixes oficines del polígon de Son Valentí, també hi hagué un intent frustrat de robatori

121782

La seu de Cursach, ahir durant les investigacions. Els lladres posaren molt d’esment per entrar-hi.

ALEJANDRO SEPULVEDA

Una banda de lladres va assaltar dimarts a la nit les oficines de l'empresari de l'oci Bartomeu Cursach ubicades en el polígon de Son Valentí. Se'n varen endur un botí molt 'fluix': uns sis mil euros en metàl·lic i poca cosa més. Semblen organitzats, perquè desactivaren l'alarma i hi entraren pel mètode de fer un forat a la paret. Llavors rebentaren un parell de caixes fortes petites, però la gran no la pogueren obrir. També forçaren els poms i les portes de diferents despatxos.

El cas és en mans de la Policia Nacional; en concret, de la Brigada de la Policia Judicial. Fins al lloc dels fets es desplaçaren ahir al matí la Policia Científica i agents del Grup de Robatoris. Els primers hi feren una primera inspecció ocular per intentar trobar proves i empremtes digitals.

S'ha de remarcar, a més, que la setmana passada ja es produí un intent de robatori a la seu del grup Cursach. Aleshores l'alarma va sonar i els vigilants de seguretat hi arribaren aviat. Els lladres ja n'havien fugit, però no s'endugueren res. Tot indica que es podria tractar de la mateixa banda de delinqüents i que allò que feren la primera vegada fou treballar o inspeccionar la seguretat de la seu.

Modus operandi

Fonts policials apunten que la manera en què s'efectuà l'assalt és molt similar a la d'un altre robatori que es dugué a terme dissabte a la zona de Son Pardo, en una empresa d'apostes d'internet que podria estar relacionada amb la companyia de Cursach.

El director general del grup Cursach Oci, Bartomeu Sbert, en declaracions a dBalears va confirmar que els lladres no aconseguiren el seu objectiu. "Sembla que fou un intent de robatori, perquè no es varen endur res de valor". També recalcà que "aquest cop l'alarma no va sonar. Han intentar obrir la caixa forta i han forçat les portes de molts despatxos, però no s'han enduit doblers. De fet, hi havia bosses amb monedes que ni varen tocar. Sí que hi ha hagut destrossa, perquè hi havia papers pel terra i més coses, com si haguessin entrat a fosques".

El directiu de Cursach afegí que en terra trobaren "no un ganivet, sinó com una palanca per forçar les caixes o les portes. Els treballadors que entraren a les set ho varen descobrir. Ja hem avisat la Policia i ho hem denunciat".

Així mateix, ens posàrem en contacte amb l'empresari Bartomeu Cursach, qui ens va atendre però ens informà que no era a Palma en el moment dels fets. Els lladres podrien haver entrat en el despatx de l'entrenador de futbol Chicho Soler, excapità mallorquinista i home fort de l'empresa Inverfutbol a l'Atlètic Balears, que pertany a Cursach. Soler ens digué que "no he anat a l'oficina perquè m'han avisat que havien entrat a robar i hi havia els policies treballant".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris