algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Socias afirma que els clans de venda de droga de Son Banya estan 'febles'

El delegat del Govern ha apostat per seguir amb la pressió policial actual, centrada en el control dels accessos al poblat i les operacions policials

127376

El delegat del Govern, Ramon Socias, en una imatge d'arxiu.

Jaume Lladó

El delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, ha afirmat avui que els clans de venda de droga del poblat de Son Banya estan febles, encara que ha advertit que fins que no s'acabi amb aquest nucli no desapareixeran.

En roda de premsa, Socias s'ha referit a la situació d'aquest punt de distribució i venda de droga de Palma, un dia després de detenir vuit persones en una important operació antidroga que va suposar el desmantellament d'un d'aquests clans.

Socias ha assegurat que des que en els últims anys s'està actuant a Son Banya amb nombroses batudes, això ha duit un menor tràfic de drogues i que els grups de venda de drogues s'hagin debilitat, però ha afegit que sempre hi ha algú disposat a ocupar el seu lloc en el tràfic d'estupefaents.

Els principals clans ja s'han desarticulat, ha apuntat Socias, i ara s'actua sobre grups "secundaris" que tenen menys infraestructura de distribució.

Mantenir la pressió

El delegat del Govern ha apostat perquè s'ha de seguir amb la pressió policial actual, centrada en dos aspectes: el control dels accessos al poblat i les operacions com la d'ahir.

En el primer, ha indicat que controlar les sortides de persones que compren droga, que es multa amb entre 90 i 300 euros per possessió, és una manera de dissuadir els potencials clients.

De totes maneres, ha destacat que mai no s'eradicarà el tràfic de drogues en aquest punt "si no s'elimina Son Banya físicament".

Per a això, ha reiterat, és necessari continuar debilitant els clans de venda, continuar amb la pressió policial i també amb la pressió social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris