muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Divuit anys d'internament psiquiàtric per un home que matà la seva parella a Palma

El tribunal del jurat ha condemnat a 18 anys d'internament a un centre psiquiàtric un home de 54 anys per assassinar a la seva parella discapacitada a Palma amb un ganivet, després que l'acusat hagi reconegut els fets i hagi arribat a un acord amb la Fiscalia.

El succés va ocórrer al gener de 2010, quan l'home, Juan José P.P., que té un retard mental lleu i pateix esquizofrènia, va assassinar a Joana Maria Rebassa, de 42 anys, qui sofria una discapacitat del 66% per una paràlisi cerebral mixta, segons recull l'escrit de conformitat del tribunal del jurat de l'Audiència Provincial de Balears.

L'home va atacar la dona mentre dormia a la casa que compartien, la va escanyar i li va clavar diverses vegades un ganivet al coll, després de la qual cosa li va seccionar els pits amb un «cutter». La dona, segons l'escrit, va morir immediatament a l'habitatge, situat al carrer Sant Josep de la Muntanya de Palma, per la combinació d'aquestes agressions.

L'escrit de conformitat recull que l'home no pot ser condemnat per aquests fets a una pena atès el fet que pateix una discapacitat, d'una banda, i un trastorn psicòtic del grup de les esquizofrènies, per una altra, i no és responsable penalment dels seus actes.

Destaca que les seves dolències li van impedir controlar els seus actes i conèixer l'abast i gravetat dels mateixos, però afegeix que l'home «manca de veritable consciència de malaltia i té un judici de la realitat intervingut per la seva psicosi».

Per això, apunta que l'acusat suposa una «perillositat extrema» que «pot tornar a manifestar-se en qualsevol moment i amb igual virulència». Ja que a l'home se li ha aplicat l'eximent de malaltia mental, el tribunal del jurat li imposa la mesura d'internament en un centre psiquiàtric com a responsable d'assassinat. A més, haurà de pagar 180.000 euros als pares de la víctima i no pot aproximar-se a ells durant cinc anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris