algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Profanen tombes a Palma per robar-ne peces metàl·liques i fondre-les

Els lladres hi cerquen sobretot tiradors de lloses, lletres amb el nom del difunt, creus de metall i les portes dels petits altars

30988

Tiradors, petites reixes metàl·liques i lletres són el primer objectiu dels lladres.

Alejandro Sepulveda Soler ALEX S

Desenes de tombes del cementeri de Palma han estat profanades en les darreres setmanes per bandes organitzades que n'agafen els ornaments metàl·lics per vendre'ls al pes. La següent passa és fondre aquest material, que es paga a un bon preu. Fonts policials han confirmat a aquest diari un "increment important" de les denúncies i queixes relacionades amb aquests saqueigs, encara que en realitat la majoria dels afectats opten per no comunicar els fets a la direcció o al quarter de Sant Ferran.

Com més pes té la peça de la tomba o nínxol, molt millor. Els delinqüents, en aquests dies, han arramblat nombrosos tiradors de lloses, les lletres que identifiquen el difunt i la seva família, les portes metàl·liques dels petits altars i ornaments de coure o un altre metall. En algunes zones del cementeri palmesà hi ha rètols advertint que es tracta de "zones vigilades", però en realitat les màfies que controlen els saqueigs organitzats actuen amb impunitat gairebé total. De fet, no hi ha constància de cap detenció en relació amb els fets. Algunes fonts sostenen que les profanacions de les tombes es duen a terme aprofitant les hores de fosca i que els autors van preparats amb tenalles, tornavisos i altres eines per desmuntar els ornaments metàl·lics que els interessen.

Un bon negoci

En algunes lloses de marbre, en les quals abans es podia llegir frases com "La teva família mai no t'oblidarà", en l'actualitat no hi ha ni una de les lletres. Els lladres dels metalls acumulen el material durant alguns dies i després el porten a empreses especialitzades en la fusió, que els paguen a pes. El negoci, segons la Policia, és pròsper.
Les creus i crucifixos són uns altres dels detalls més cercats. Alguns són de gran mida i han hagut d'utilitzar una escarpra i un martell per desencaixar-los de la tomba. Avui dia, els espais que estan més fora de perill són els que tenen una tomba de pedra, amb les lletres gravades directament sobre la pedra, ironitzava aquest cap de setmana una senyora que va visitar el cementeri i va reparar en el gran nombre de nínxols saquejats.
Fins i tot els marcs amb fotografies dels morts són sostrets per aquestes bandes. Solen ser metàl·lics i, tot i que pesen poc, sumen alguna cosa al botí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

Això esta ple de gentussa...Pobre Mallorca!!

Valoració:18menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

A estos habría que cortarles las pelotas

Valoració:9menosmas
Per fart de tot, fa mes de 9 anys

Hi ha que ser molt fill de puta per anar a robar a un cementeri.
I els imbècils dels polítics més preocupats amb bajenades que en la seguretat ciutadana, que amb l'arribada de tanta xusma cada vegada està pitjor.

Valoració:16menosmas
Per Barbut., fa mes de 9 anys

Quan jo era nin, a la posguerra, es donaren casos d'obrir baüls i robar les dents d'or dels morts.

Valoració:5menosmas
Per Ferran, fa mes de 9 anys

"Primun vivire, deinde filosofare".... Aquesta és una conseqüència més de la crisi.

Valoració:3menosmas
Per pesoj, fa mes de 9 anys

I TRABLISA SEGURIDAD no hi té res ha dir...

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris