algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La família de Marc Beltrà sol·licitarà que les autoritats s'impliquin de nou en el cas

Joan Ramon, pare del jove professor mallorquí desaparegut a l'Amazones, demanarà ajuda al Brasil, al Perú i a la Interpol per tal de trobar el fill

La família de Marc Beltrà, el jove mallorquí desaparegut a l'Amazones des de 2004, sol·licitarà a les autoritats que investiguin altra vegada el cas, arran de la nova pista aportada per un viatger madrileny. Joan Ramon Beltrà, pare de Marc, manifestà ahir que "a partir de la setmana que ve, intentarem moure l'assumpte i demanarem als dirigents del Brasil i del Perú i a la Interpol que comencin a implicar-s'hi i tinguin en compte la versió de l'espanyol que assegura que n'ha vist una fotografia". Aquest turista de Madrid, de nom Jorge Pérez, és actualment a Lima després d'haver fugit del país veí. Havia viatjat al nord del Brasil, perquè fa anys que està en contacte amb una comuna de Rio Branco que experimenta amb aiahuasca amb finalitats terapèutiques. El ciutadà espanyol indica que va descobrir una trama dedicada al tràfic de cocaïna i que llavors va ser segrestat per un grup de la tribu dels Huni Kui, que el varen portar a Nova Olinda.

Pérez afirma que li robaren i l'amenaçaren de mort i que pogué veure una imatge de Marc en una càmera de vídeo que tenien els individus que el capturaren. En aquest sentit, manifesta que l'atemoriren assegurant-li: "A aquest espanyol li farem el mateix que a l'altre", referint-se a Marc. La ruta recorreguda per Pérez coincideix amb la zona on es perdé el rastre de Beltrà.
El jove mallorquí residia a París amb la mare, s'havia llicenciat en Filologia i havia obtingut una beca per exercir de professor a la Universitat Javeriana de Bogotà. L'estada a Colòmbia va transcórrer sense sobresalts i després Marc decidí emprendre un viatge per l'Amazones per descobrir-hi una sèrie d'indrets, entre final de 2003 i principi de 2004.

Durant la seva ruta, va desaparèixer i no se n'han tornat a tenir mai més notícies. Ara, al cap de set anys, la història torna a sortir a la llum arran de la nova pista de Jorge Pérez. El ciutadà madrileny assegura que quedarà a Lima fins que no s'hagi aclarit el cas. Ha demanat ajuda a l'Ambaixada espanyola, atès que li robaren tots els doblers i la documentació que duia.
De la mateixa manera, el viatger declara que no partirà del país andí fins que no es comenci a investigar què va passar amb Marc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris