algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

“La nova pista sobre Marc obre un bri d'esperança”

El pare del mallorquí desaparegut a l'Amazones demana a les autoritats

30966

Juan Ramón, el pare de Marc, a la dreta, amb un amic.

"A aquestes altures de la meva vida, ja no em queda cap mena d'esperança. Marc tingué la mala sort de caure a les mans de no sé qui, però ara la nova pista torna a obrir un bri d'esperança per poder saber què va passar". Així s'expressava ahir Juan Ramón Beltrá, pare del jove mallorquí desaparegut a l'Amazones a principi de 2004, davant la possibilitat que hi hagi noves pistes sobre el parador del seu fill.

Tal com publicàrem ahir, el viatger madrileny Jorge Pérez, que va fugir d'una tribu de l'Amazones durant un viatge pel nord del Brasil, assegura haver vist una foto de Marc en possessió dels indígenes que el raptaren. El pare de Marc, Juan Ramón, es posà ahir en contacte amb Pérez, que actualment es troba a Lima, al Perú. "No té cap interés sobre Marc, ni econòmic ni de res. Jorge ens ha contat que està integrat des de fa nou anys en una comuna que fa experiments amb Ayahuasca amb fins terapèutics, i descobrí algun tipus de relació amb el tràfic de cocaïna. Va dir que ho volia denunciar i per això un grup beligerant de la tribu dels Huni Kui el va drogar, li robaren i el dugueren a Nueva Olinda. És informàtic i va veure una foto de Marc en una càmera de vídeo", explicà.

El pare de Marc exposa que els llocs per on passà Pérez coincideixen amb la zona on es va perdre el rastre a Marc. El professor mallorquí va obtenir una beca d'estudi el 2003, per exercir de professor a la Universitat Javeriana de Bogotà. L'estada a Colòmbia va transcórrer sense ensurts. Durant unes setmanes, a final de 2003 i principi de 2004, va decidir viatjar per l'Amazones per descobrir-hi una sèrie de petits pobles -aldees-, però durant el recorregut va desaparèixer.

La Policia brasilenya digué, més tard, que Marc havia estat assassinat, després de ser víctima d'un robatori. La família viatjà dos pics a la zona i hi trobà evidències que Marc havia estat en aldees. La seva motxilla fou trobada al fons d'un riu, però sense pistes sobre el seu parador del jove. El pare de Marc diu que "ens agradaria que se'ns escolti, perquè, de moment, no ho fan ni els federals brasilers ni el Consulat espanyol a Lima".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris