lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El jutge decidirà si autoritza les obres a l'hotel Tropical Park

La Conselleria d'Indústria confirma que una de les calderes produïa monòxid de carboni i que existeix una fugida en una canonada

128466

L'hotel Tropical Park, que fou desallotjat dissabte de matinada, continuava ahir tancat al públic.

M. À. Cañellas

L'hotel Tropical Park, desallotjat per una possible fuga de gas, ja té els permisos de l'Ajuntament per fer les reparacions necessàries, però serà un jutge qui n'autoritzi les obres. La Conselleria d'Indústria i Energia va entregar ahir al jutge d'Instrucció del cas l'informe que li havia sol·licitat per decidir si es realitzaran o no les reformes a l'hotel. De moment, Indústria ha decidit que per autoritzar-ne la reobertura serà imprescindible reparar la conducció dels sistemes de combustió, construir una ximeneia exterior i reparar una caldera.

Una de les calderes no realitza la combustió de manera correcta. Produeix monòxid de carboni (CO) i el seu corresponent conducte de sortida de fums (canonada) no és suficientment impermeable. És a dir, s'hi pot registrar una fugida. Així mateix, Joan Cabot, enginyer de la Conselleria d'Indústria, comunicà ahir les decisions adoptades al director de l'hotel, Pedro Mas. Ambdós mantingueren una llarga reunió amb dos membres de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. El director de l'hotel, tot i que en un principi sí que s'hi va mostrar disposat, finalment descartà donar la seva versió dels fets. Només va informar que l'Ajuntament de Llucmajor els havia atorgat ahir dematí el permís per fer les obres pertinents.

La matinada de divendres a dissabte es desallotjaren uns 500 turistes de l'hotel Tropical Park, davant la possibilitat d'un nou cas d'intoxicació amb monòxid de carboni. Fou el passat setze de juliol quan es tractà a un centre hospitalari una al·lota russa de 28 anys, que morí. El cadàver ja ha estat repatriat i les autoritats judicials esperen ara els resultats de l'autòpsia. Des de Barcelona s'han d'estudiar els teixits de la difunta per poder concretar amb exactitud la causa de la mort. Els resultats no es coneixeran fins d'aquí a dos mesos.

Aquesta turista dormia a l'habitació 527, la mateixa en la qual es trobà dies després un client francès, que presentava signes d'intoxicació, presumptament també per monòxid de carboni. La nit de divendres s'hi registrà un possible tercer cas. Fou aleshores quan sonaren totes les alarmes i es decidí desallotjar l'establiment turístic.

L'hotel, avui

Tot i això, diferents treballadors de l'hotel afirmaren ahir que a l'edifici no hi ha cap problema. De fet, hi continuaren fent feina -amb les calderes apagades-, com si no hi hagués passat res. Així mateix, la piscina del Tropical Park, que comparteix amb l'establiment veí -del mateix propietari- era ahir plena de clients. El Tropical Park és un hotel situat a l'Arenal de Llucmajor i pertany al Grup Seramar. No obstant això, durant els darrers anys, l'explotà la companyia hotelera Inturco, però en aquesta temporada el propietari n'ha recuperat la gestió, segons informaren fonts properes a l'establiment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris