cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Els incendis no varen ser provocats

Les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen per ara que els focs d'Artà i el Pla van ser fortuïts i descarten que els hagués causat cap piròman

El conseller de Medi Ambient, Biel Company, va dir ahir que les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen que els incendis d'Artà i el Pla de Mallorca varen començar de manera accidental. Segons el conseller, tot i que els dos focs començaren gairebé alhora, es descarta que els provocàs ningú, encara que les investigacions continuen. Segons les primeres indagacions, el del Pla va començar a per una espira causada per una serra radial a Maria de la Salut. El foc d'Artà, en canvi, podria haver començat per una espurna d'un cotxe, però això encara no s'ha confirmat.

Justament ahir devers les set del vespre es va controlar el foc d'Artà, que en total ha cremat 392 hectàrees. Es preveu que durant el dia d'avui s'acabi d'apagar. El de Maria de la Salut, que es va apagar despús-ahir, en total ha cremat devers 300 hectàrees.

Any negre

Company va demanar ahir responsabilitat i precaució als ciutadans, a més de col·laboració en la detecció dels focs. Va explicar que, durant aquest any, ja s'han cremat més de 2.000 hectàrees, la xifra més alta dels darrers vint anys. El més virulent ha estat, de moment, el foc que va cremar 1.576 hectàrees a Eivissa a finals del maig. De moment l'Ibanat ha intervingut en sis incendis amb conseqüències greus i en 38 petits focs que han cremat manco d'una hectàrea.

De les 200.000 ha de superfície forestal de les Illes Balears, els incendis d'enguany n'han afectades un 1%, mentre que la mitjana de la darrera dècada és del 0,035%, 71,84 hectàrees. Segons el Govern, enguany hi ha hagut molt poca pluja a la primavera, els boscos estan molts secs i els conats d'incendis han coincidit en dies de perill extrem, amb vent o temperatura molt alta. Tot plegat ha fet que el foc afectàs més que mai el territori.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 9 anys

Al manco pel que fa a l'incendi d'Artà, el segon important a aquest municipi en quinze dies, és molt prest per extreure tal conclusió pel que fa a les causes, i a més fer-la pública. Perquè?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris